Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 03/08/2017

Σε απόγνωση οι αστυνομικές Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί εξαιτίας της παρατεταμένης, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, άτυπης παύσης πληρωμών για αναλώσιμα υλικά, συντήρηση οχημάτων και εξοπλισμού, χορήγηση ατομικών εφοδίων, συνεργεία καθαριότητας.

Σήμερα, τα εν λόγω προβλήματα εντείνονται και τα αποτελέσματα αυτών πλέον είναι φανερά στην καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών της Χώρας.

Ειδικότερα, λανθασμένοι χειρισμοί αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Σώματος και το «γαϊτανάκι» μετατόπισης ευθυνών, προσθέτουν συνεχώς προβλήματα στα ήδη αρκετά υπάρχοντα, που κατάφορα παραβιάζουν Προεδρικά Διατάγματα (π.χ. Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας).

Επακόλουθο αυτών των ελλείψεων είναι η δυσλειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες οδηγούνται πλέον σε οριακές καταστάσεις, κάτι που επιφέρει την ύπαρξη δυσμενών σχολίων εις βάρος του Σώματος.

Οι Υπηρεσίες μας κατάντησαν να λειτουργούν με χορηγίες ιδιωτών και με «εράνους» μεταξύ των υπηρετούντων συναδέλφων. Ζητούμε άμεσα την οριστική εξεύρεση λύσης, σχετικά με την έγκριση - υλοποίηση δαπανών που συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέρμα στην αδυναμία εφαρμογής των σχετικών διατάξεων από πλευρά των καθ΄ύλη αρμοδίων, καθώς και της πιθανής εναρμόνισης της υφιστάμενης νομοθεσίας, στο πλαίσιο πάντα των αναγκαστικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός, αν πτωχεύσαμε και δεν μας το λένε !!! Δεν τιμά κανένα αστυνομικό, αλλά και κανέναν φορολογούμενο πολίτη αυτής της Χώρας, το φαινόμενο της συνεχόμενης «επαιτείας» των Υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών τους από Φορείς και ιδιώτες που τείνουν κι αυτές σε λίγο να εξαφανιστούν.

Όλα τα ανωτέρω μπορεί να φαντάζουν ήσσονος σημασίας για κάποιους τεχνοκράτες, για εμάς όμως αποτελεί μείζον ζήτημα η καθημερινότητα των συναδέλφων μας, καθώς παράγουν αρνητικά αποτελέσματα στον ορθό και ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας του Σώματος, ενώ συχνά - πυκνά η επίλυση των προβλημάτων επαφίεται στη φιλοπατρία των Ελλήνων πολιτών και στο φιλότιμο των εργαζομένων αστυνομικών, που λίγο απέχει από το να χαρακτηρισθούν ως νέοι «ευεργέτες», από τη συνεχή συμβολή τους !!!

Αλήθεια η Κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας έχουν γνώση αυτής της τραγικής κατάστασης; Θα αναλάβουν επιτέλους κάποια πρωτοβουλία; Γνωρίζουν τις ευθύνες τους; Τελικά τι Αστυνομία θέλουμε ;;; Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε προχωρήσει κατά καιρούς και σε άλλες ενέργειες ως προς την κατεύθυνση επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων, προσκαλώντας αρκετές φορές τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής να προβεί σε έλεγχο και να αποτυπώσει τα ευρήματά της σε σχετική έκθεση. Τα πορίσματα του ανωτέρω ελεγκτικού μηχανισμού αποτελούν πραγματικό κόλαφο για τις συνθήκες που επικρατούν στις αστυνομικές Υπηρεσίες και μετά μάλιστα από την τρίτη έκθεση των Ελεγκτών Υγείας που έχει περιέλθει στην κατοχή μας, είμαστε αποφασισμένοι, ύστερα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την φύλαξη ευπαθών στόχων, να κινήσουμε ανάλογη συναφή διαδικασία και για την έλλειψη καθαριότητας, που έχει καταστήσει πλέον τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας σε «υγειονομικές βόμβες» και θέτει τις ζωές αστυνομικών, πολιτών και κρατουμένων σε σοβαρό κίνδυνο.

Η υγεία και η εργασιακή ηρεμία των συναδέλφων μας για μας είναι πάνω απ’ όλα. Για εσάς; Ενδιαφερθείτε επιτέλους κύριοι!!!

xytas kon

 

 

Του Χύτα Κωνσταντίνου

Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών 

 

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος μηνών Ιουνίου - Ιουλίου 2017 της εφημερίδας "Σύγχρονη Αστυνομία"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis