Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να συγκροτήσουν την ομάδα σχεδιασμού ασκήσεων του Σώματος

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να συγκροτήσουν την ομάδα σχεδιασμού ασκήσεων του Σώματος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, η εκπαίδευση  33 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα συγκροτήσουν την ομάδα σχεδιασμού ασκήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 31 Μαΐου 2019, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας και της Αστυνομικής Ακαδημίας, υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης διεξήχθησαν ασκήσεις επί χάρτου καθώς και πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ», προσομοιώνοντας σοβαρά περιστατικά ασφαλείας, δίδοντας άκρως ρεαλιστικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο τμήμα προετοιμασίας για τις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του αρχιφύλακα διοργανώνεται από το Κέντρο Νομικής Κατάρτισης NOMOPOLIS

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελούνταν από στελέχη του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, ενώ προσκλήθηκαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και εμπειρογνώμονες από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Κατά τη λήξη της εκπαίδευσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας κ. Λάμπρος Παππάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας κ. Γράβος Χρήστος, ο Διευθυντής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Ταξίαρχος Χρήστος Κονδύλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Βασιλείου, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων καθώς η εκπαιδευτική ομάδα, ενώ στους εκπαιδευομένους επιδόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σημειώνεται ότι η o μάδα σχεδιασμού ασκήσεων συγκροτείται και λειτουργεί με ευθύνη του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και την υποστήριξη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, εφόσον απαιτείται, για την πραγματοποίηση ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και σεναρίων.


Δείτε στο Policenet.gr: Προς ψήφιση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες