Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:22 | 01/03/2016

Σε δυο ακόμα συλλήψεις προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων που αποκαλύφθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (25-2-2016) στην Ηγουμενίτσα.

Συνελήφθη ένας ακόμα βαθμοφόρος του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ενας ιδιώτης κάτοικος Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Είχαν προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής η σύλληψη στελέχους της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας και τη Δευτέρα ενός 53χρονου τελωνειακού υπαλλήλου. Και οι δυο οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσπρωτίας όπου έλαβαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα. Παράλληλα διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του 38χρονου οδηγού του φορτηγού, στο οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 370.740 πακέτα τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο 1.268.311 ευρώ.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι η εταιρεία, της οποίας η επωνυμία «Finofish» φαινόταν σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου του ΛΣ (26-02-2016) δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis