Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 24/02/2016

Τα κινητά τηλέφωνα, όπως είναι λογικό βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Mobile Wrold Congress, της Παγκόσμιας Έκθεσης Κινητών Τηλεφώνων στην Βαρκελώνη. Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε όμως η παρουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε εκδήλωση της Samsung, όπου μίλησε για τη συνεργασία που εγκαινιάζεται μεταξύ του κορεάτικου γίγαντα και του Facebook.

«Ξέρετε, έμαθα προγραμματισμό υπολογιστών, όταν ήμουν 11 ετών και ακόμη θυμάμαι στην ώρα των μαθηματικών στο γυμνάσιο, ότι έγραφα κώδικες στο σημειωματάριό μου, γιατί δεν είχα κομπιούτερ μαζί μου. Σχεδίαζα έναν κόσμο, όπου αντί να μπαίνεις σε ιστοσελίδες δύο διαστάσεων, μεταφερόσουν σε έναν εντελώς διαφορετικό τόπο και αισθανόσουν ότι ήσουν εκεί στα αλήθεια.

Από τότε με ενδιέφερε η εικονική πραγματικότητα και περίμενα να έρθει εκείνη η μέρα που θα μπορούσα να δώσω στον κόσμο αυτή την εμπειρία. Τώρα χάρις σ’ αυτή την συνεργασία ανάμεσα στην Samsung και το Facebook, αυτό είναι πλέον δυνατό και η μέρα που ονειρευόμουν, έφτασε».

Η Samsung έχει τη δική της μάσκα εικονικής πραγματικότητας, το Gear VR και το αφεντικό του Facebook ανακοίνωσε ότι θα τη χρησιμοποιήσει για να φέρει περισσότερη εικονική πραγματικότητα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει. Στόχος η δημιουργία εικονικών χώρων συνάντησης, ανάμεσα σε φίλους στο Facebook.

Η Samsung προσέφερε στους θεατές αυτές τις μάσκες για να μπορέσουν να δουν το βίντεο παρουσίασης.

Ο Ζούκερμπεργκ θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Samsung για τη δημιουργία βίντεο 360 μοιρών, στο οποίο το Facebook είναι πρωταθλητής τον τελευταίο χρόνο:

«Τον τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε το Facebook την καλύτερη πλατφόρμα για βίντεο 360 μοιρών. Τα βίντεο είναι ήδη από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που βλέπουμε στο διαδίκτυο καθημερινά. Υπάρχουν ήδη κάθε μέρα περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο περιεχομένου που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Facebook. Αλλά τα βίντεο 360 μοιρών είναι ακόμη πιο καθηλωτικά, γιατί δε τα βλέπεις παθητικά, αισθάνεσαι ότι είσαι μέσα. Είναι σαν να κάνεις σέρφινγκ στην Ταϊτή ή να πετάς με τους Blue Angels ή να εξερευνάς την επιφάνεια του Άρη».

Σύντομα η Samsung θα βγάλει στο εμπόριο και την κάμερα 360 μοιρών για το Gear, μια συσκευή με εμπρόσθιους και οπίσθιους φακούς που παρέχει βίντεο 360 μοιρών σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων της Samsung. Ο χρήστης θα μπορεί να μοιράζεται και να βλέπει περιεχόμενο στο Gear VR. Στόχος της εταιρίας να γίνει πανεύκολη η δημιουργία τέτοιων βίντεο, ώστε ο καθένας να αγοράζει μάσκες για να τα βλέπει.

Δίπλα σε όλα αυτά, η κορεάτικη εταιρία παρουσίασε και το τελευταίο της μοντέλο smartphone, το Galaxy S7 και το S7 Edge. Την ανακοίνωση έκανε ο Dongjin Koh, πρόεδρος της Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung:

«Κυρίες και κύριοι. Είναι χαρά μου να σας παρουσιάσω τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 Edge. Αυτές είναι οι συσκευές. Θέλαμε να επανεφεύρουμε τι μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο και τι μπορεί να είναι ένα smartphone».

Το καινούργιο μοντέλο είναι απόλυτα ανθεκτικό στο νερό, η κάμερα έχει υψηλότερη ανάλυση και η μπαταρία του έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Οι τιμές ξεκινούν από τα 730 ευρώ.

Βασικός αντίπαλος στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας είναι η LG, η οποία παρουσίασε τη 360 Cam, μια κόμπακτ κάμερα 360 μοιρών, που είναι εφοδιασμένη με δύο ευρυγώνιες κάμερες 200 μοιρών και 13 megapixel, οι οποίες μπορούν να τραβήξουν βίντεο 2Κ και έχουν ήχο 5.1 surround, που καταγράφουν τρία μικρόφωνα.

Οι χρήστες μπορούν να δουν αυτά τα βίντεο στη νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας LG 360, που μοιάζει με οθόνη τηλεόρασης 130 ιντσών. Όλα αυτά τα γκάτζετ συνδέονται με το καινούργιο smartphone G5 της εταιρίας.

Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη διαρκεί μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

 

gr.euronews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis