Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:48 | 14/07/2020

Τέλος στο δικαστικό θρίλερ για τις περικοπές των συντάξεων έβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία, με σειρά αποφάσεων της, άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαιώνει τους προσφεύγοντες για το 11μηνο , Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016, περίοδο για την οποία θα πρέπει να τους δοθούν αναδρομικά.

Ωστόσο, όσοι δεν έχουν καταθέσει προσφυγές διεκδικώντας την επιστροφή των «κομμένων» δεν χάνουν το δικαίωμα τους να το πράξουν στο μέλλον.

Ανώτατη δικαστική πηγή ανέφερε ότι το Δικαστήριο με τις αποφάσεις του επέλυσε νομικά ζητήματα και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά για τη δυνατότητα προσφυγής στο μέλλον όσων συνταξιούχων το αποφασίσουν.

Επιπλέον, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι δεν τίθεται ζήτημα διεκδίκησης αναδρομικών μετά το 2016 , όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα, από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015, όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μόνον μετά το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του το Δικαστήριο, επαναλαμβάνει όσα είχε αναφέρει το 2015. Δηλαδή, ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Αρμόδιες πηγές, ωστόσο, ανέφεραν πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να δώσει αναδρομικά για τους επίμαχους έντεκα μήνες και σε όσους δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Πηγή: news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis