ΣτΕ: Τι συνέβη τη 10.1.2020 κατά την εκδίκαση του νέου μισθολογίου Στρατιωτικών

ΣτΕ: Τι συνέβη τη 10.1.2020 κατά την εκδίκαση του νέου μισθολογίου Στρατιωτικών
Τη 10.1.2020 δικάστηκε στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης της υπ΄ αριθμ. οικ.2/88411/ΔΕΠ/4.12.2018 (5435 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας, όπως έκανε και στο παρελθόν (έτη 2013 και 2015).
 
Η συνεδρίαση ξεκίνησε περί ώρα 09.30΄, ενώ η υπόθεσή μας είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στη σειρά του πινακίου με αριθμό 6. Ωστόσο, η συζήτηση μιας άλλης υπόθεσης, που διήρκησε έως τη 19.00΄, ανάγκασε την Πρόεδρο της Ολομελείας να διακόψει τη συνεδρίαση την αυτή ώρα (19.00΄), να αναγγείλει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων νομικών παραστατών όλων των λοιπών υποθέσεων, συνεπώς και της δικής μας, ότι όλες οι υποθέσεις συζητούνται και θα πρέπει ο κάθε προσφεύγων να προσκομίσει έως την 24η Ιανουαρίου 2020 υπόμνημα με τις προτάσεις του.
 
Ο νομικός παραστάτης μας, δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ήδη έλαβε την εντολή για τον απαιτούμενο χειρισμό, καταβάλλοντας κάθε δυνατή νομική προσπάθεια για ανατροπή του νέου μισθολογίου μας, πλην όμως, όπως προαναφέραμε (δείτε παρακάτω) η παρελκυστική τακτική που ακολούθησαν ομοειδή/συναφή σωματεία (για την οποία θα αναφερθούμε στο μέλλον) θέτουν εν αμφιβόλω την εξέλιξη της υπόθεσης.. 
 
 
ΣτΕ και μισθολόγιο Στρατιωτικών
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕΣ 10-01-2020
 
Σήμερα (10.1.2020) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία μας (δείτε εδώ) κατά του νέου μισθολογίου των εν ενεργεία στρατιωτικών, διεκδικώντας την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
 
Οφείλουμε να γνωρίσουμε ότι η παρελκυστική τακτική (θα αναφερθούμε με νεότερες ανακοινώσεις μας) που ακολουθήθηκε στο παρελθόν από ομοειδή/συναφή σωματεία, ενδεχομένως λειτουργώντας εν αγνοία τους ως "λαγοί", οδηγώντας σε συνεχιζόμενες αναβολές της υπόψη εκδίκασης, δημιουργούν επιφυλάξεις για το όλο εγχείρημα.
 
Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Ο νομικός μας εκπρόσωπος, ευρισκόμενος από την 09.30 στην αίθουσα του ακροατηρίου του ΣτΕ, θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να καταδείξει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ότι το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών (συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής διαφοράς) δεν έχει συμμορφωθεί με τις δύο (2) παρελθοντικές αποφάσεις του (του ΣτΕ) από τη 01.1.2017 και εντεύθεν.