Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 12/12/2018

Εξαρθρώθηκε, στις 11-12-2018 μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο σε βάρος πολιτών.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), ηλικίας 46, 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για το αδίκημα της απάτης, ενώ ταυτοποιήθηκε 47χρονος αλλοδαπός ως μέλος του κυκλώματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

[custom:google-ads]

Ως προς τη μεθοδολογία τους, τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι, κατά περίπτωση, αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απαιτούσαν από αυτούς την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, διακριβώθηκε ότι οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 74 και 90 ετών και να αποσπάσουν συνολικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των -4.300- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζονται οι τυχόν διασυνδέσεις της οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της και το χρονικό διάστημα που τα μέλη της ενέχονται σε απάτες.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου απευθύνει σε ηλικιωμένους πολίτες συμβουλές ασφαλείας, για την αποτροπή εξαπάτησής τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis