Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:21 | 07/03/2016

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το White Hart Lane πριν την έναρξη του ντέρμπι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Άρσεναλ τα γνωρίζουμε ήδη.

Χρειάστηκε η επέμβαση της έφιππης αστυνομίας που συγκρούστηκε με τους οπαδούς των δύο ομάδων. Μέχρι εδώ όλα καλά κι όλα ωραία. Αυτό που είναι εντυπωσιακό και δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ στην Ελλάδα είναι πως η μετάβαση των οπαδών στο γήπεδο γίνεται την ίδια ώρα, από τον ίδιο δρόμο, με την αστυνομία ανάμεσα και χωρίς λεωφορεία και συρματοπλέγματα. Κυριολεκτικά ο ένας βλέπει τον άλλο σε απόσταση το πολύ πέντε μέτρων. Ανταλάσσονται φυσικά αρκετά…γαλλικά, αλλά αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τους επιτηρούντες την τάξη. Αυτό το οποίο θέλουν είναι η πρόσβαση να γίνει ομαλά.

Όταν κάποιοι ξέφυγαν και ήρθαν στα χέρια, εκεί μπήκαν στην κυριολεξία τα μεγάλα μέσα. Τα άλογα της έφιππης αστυνομίας. Όποιος είναι μάγκας ας πάει καταπάνω τους. Οι ιππείς τους αστυνομικοί, σε περιπτώσεις επεισοδίων αφήνουν τα χαλινάρια και ορμούν προς το πεδίο των συμπλοκών. Όποιος δεν τραβηχτεί, κακό του κεφαλιού του. Τα επεισόδια όμως τα σταματούν εν τη γεννέση τους και όχι αφού χαθεί ο έλεγχος.

Να θυμήσουμε πως το Τότεναμ-Άρσεναλ είναι το «ντέρμπι» του Λονδίνου εδώ και δεκαετίες. Και φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι «πετεινοί» βρίσκονται μπροστά από τους «κανονιέρηδες» και πάνε για τίτλο. Έπαιζε λοιπόν ο 2ος με τον 3ο της Premier League.

Φανταστείτε την ίδια εικόνα την Κυριακή που μας έρχεται, εφόσον υπήρχαν μετακινήσεις οπαδών, εκείνους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έξω από το «Καραϊσκάκη» σε απόσταση αναπνοής τι θα γινόταν. Σίγουρα όχι το παιχνίδι, αφού ο περιβάλλον χώρος θα θύμιζε «Βαγδάτη».

Πάντως το σίγουρο είναι πως η αναβολή αγώνων ή η ματαίωση διοργανώσεων όπως το Κύπελλο, μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, λύση δεν δίνουν. Μήπως να κοιτάξουν επιτέλους και ποιό σύγχρονες μεθόδους αστυνόμευσης των γηπέδων;

Λέω εγώ τώρα…

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, μπορείτε να διακρίνεται την άγρια συμπλοκή μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών.

 

athina984.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis