Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 04/03/2018

Στην Αδριανούπολη μεταβαίνουν αυτή την ώρα οι γονείς των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές Έβρου.Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν μετά τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης που οδήγησαν στην προφυλάκισή τους στις Κλειστές Φυλακές της τουρκικής πόλης, και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει εξασφαλιστεί και η παραμονή τους για την αυριανή κρίσιμη δίκη. 

Όπως έγραψε το OnAlert ήδη από το Σάββατο οι δύο στρατιωτικοί παρέλαβαν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης συνάλλαγμα και ρούχα. Τόσο ο νεαρός ανθυπολοχαγός όσο και ο 25χρονος ΕΠ-ΟΠ λοχίας είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα και με τα τελευταία νέα. 

Από την πρώτη στιγμή, και σχεδόν αδιάλειπτα, βρίσκεται κοντά τους η Ελληνίδα Πρόξενος στην Ανδριανούπολη, κα. Σωτηρία Θεοχαρίδη η οποία έχει αναλάβει και τον απαραίτητο συντονισμό με τις δυο νομικούς που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της εκπροσώπησής τους στην ακροματική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η ίδια πηγή ενημέρωσης ανέφερε στο OnAlert ότι οι δυο στρατιωτικοί είχαν λάβει σαφείς οδηγίες για τον περίπολο από τον ίδιο τον επικεφαλής της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας "Ρίμινι". 

Υπενθύμιζε όμως εμφατικά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και το ιδιόμορφο ανάγλυφο της περιοχής. Παρέπεμπε δε στην κατάθεση των δυο στρατιωτικών που είδε το φως της δημοσιότητας από τουρκικά σύμφωνα με την οποία οι δυο στρατιωτικοί επισήμαναν ότι: «Εμείς επ’ ουδενί παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα. Ακολουθήσαμε κάποια ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Τα ακολούθησα και τράβηξα φωτογραφίες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός."

Και είχε διευκρινίσει ο νεαρός ανθυπολοχαγός: "Σκοπός μου ήταν να τις δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη των παπουτσιών ακριβώς στο διπλανό δρόμο όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη.Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη των παπουτσιών άλλαξαν πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα, προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους συλλάβουμε

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis