Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:53 | 16/01/2020

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο Λίβυος Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ταξίδεψε με στρατιωτικό αεροπλάνο και εξαιτίας του απόρρητου της επίσκεψης ήταν σε ετοιμότητα εκτός από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, στις 9.20 το πρωί ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Δένδιας, πάντως, θα έχει και απόψε ιδιωτική συνάντηση με τον Χαφτάρ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Μητσοτάκης: Βέτο αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο Λιβύης-Τουρκίας

«Κακώς δεν προσκληθήκαμε στην Διάσκεψη του Βερολίνου, βέβαια ποτέ η Ελλάδα δεν είχε δώσει το “παρών”, αυτή είναι μια κατάσταση που κληρονομήσαμε, αλλά έπρεπε να δώσουμε το “παρών”», δήλωσε νωρίτερα στη συνέντευξή του στον Alpha ο Πρωθυπουργός.

«Θα έχω και αύριο επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ έχω ενημερώσει γραπτώς και όλους τους αρμόδιους», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ξανά παράνομο το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης.

«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή:  enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis