Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:30 | 06/08/2018

Στην απομάκρυνση των Αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

[custom:google-ads]

“Εμείς είπαμε ότι έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει προφανώς με βάση τους διαθέσιμους πόρους και τα επιχειρησιακά σχέδια. Εμείς όμως θέλουμε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας, διότι το φαινόμενο αυτό μας ξεπέρασε και κλιματικά και πολεοδομικά και ως προς την αιτία και ως προς το υπόβαθρο. Επειδή πρέπει να επενδύσουμε για να γίνουμε και καλύτεροι και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, θεωρήθηκε ότι αυτό βοηθά στον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό των νέων εργαλείων, αυτό ουσιαστικά επέλεξε το ΚΥΣΕΑ. Όμως, ούτε εμείς είπαμε ποτέ ότι δεν υπάρχουν ευθύνες αλλά ούτε και η αλλαγή του ΚΥΣΕΑ είναι απόδοση ευθυνών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν γίνεται την ώρα του πολέμου η οποιαδήποτε αλλαγή και την ώρα που πρέπει να επενδύσουμε το σύνολο των δυνάμεων, χρειάζεται ψυχραιμία και ωριμότητα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμμελος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή και πρόσθεσε:

“Σπασμωδικές κινήσεις τις οποίες ζητά η αντιπολίτευση για λόγους εντυπωσιασμού, όταν είναι έξω από το πρόβλημα και χωρίς να το γνωρίζει, δεν θα ήταν ποτέ αποτελεσματικές. Εδώ, η αντιπολίτευση δεν γνωρίζει ούτε το επιχειρησιακό, ούτε το προσωπικό δυναμικό που διατέθηκε”.

“Δεν υποτιμώ την προσπάθεια και του Νίκου Τόσκα αλλά και των δύο αρχηγών. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο και το νέο ίσως επιστημονικό σχέδιο με τη νέα στρατηγική και αλλαγή από την πολιτική προστασία θα συνδυαστεί και με νέα στελέχωση των σωμάτων αυτών... Δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, πολλά πράγματα στην Ελλάδα ξεκίνησαν να αλλάζουν εδώ και 2,5 χρόνια στον τομέα αυτό. Απλώς δυστυχώς το λέμε με πολύ μεγάλο συναισθηματικό και πολιτικό βάρος, δεν προλάβαμε να κάνουμε τις όλες αλλαγές αυτές που χρειάζονται για να μπούμε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

 thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis