Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 03/07/2018

«Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου η Αστυνομία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο δημαρχείο Ιλίου, παρουσία του δημάρχου Νίκου Ζενέτου και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

[custom:google-ads]

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, ο Νίκος Τόσκας άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και απάντησε στα θέματα που τέθηκαν.

Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποτελεί συνέχεια των συναντήσεων με δημάρχους για θέματα αστυνόμευσης των περιοχών.

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο συνεργασίας του δήμου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και υπογράμμισε ότι η συνεργασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έναν χρόνο μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ...

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αποδέσμευση αστυνομικών από τη συνοδεία επισήμων προσώπων, διαδικασία που όπως επισήμανε γίνεται για πρώτη φορά, καθώς κατά το παρελθόν «έδιναν όλο και περισσότερους, παρότι αρκετοί δεν τους χρειάζονταν».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποδεσμεύτηκαν 820 αστυνομικοί που ενίσχυσαν τις πεζές περιπολίες και τη δύναμη των τοπικών αστυνομικών, ενώ το 2016 αποδεσμεύτηκαν άλλοι 450.

«Θέλουμε την αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη και αυτό μπορεί να πετύχει μόνο με την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης.

Όταν η αστυνομία λειτουργεί αξιόπιστα τότε και ο πολίτης την εμπιστεύεται», σημείωσε ο Ν.Τόσκας.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ανέφερε ότι οι δείκτες εγκληματικότητας στην περιοχή εμφανίζουν βελτίωση, ενώ σημείωσε τα ζητήματα που έθεσαν εκπρόσωποι φορέων για την αστυνόμευση της περιοχής και προανήγγειλε την αύξηση στοχευμένων περιπολιών και επιτήρησης στην πόλη κατά το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών, μαζικών φορέων, συλλόγων και ενώσεων κατοίκων.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2018/photos18/03072018ypourgosilion001.jpg

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2018/photos18/03072018ypourgosilion002.jpg

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2018/photos18/03072018ypourgosilion003.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis