Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 30/11/2019

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η ομάδα εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με σκοπό την αξιολόγηση της κατάσταση στη χώρα, σε ότι αφορά τη στέρηση της ελευθερίας.

Η αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από τρία μέλη της ομάδας, τον José Antonio Guevara Bermúdez, την Leigh Toomey και τον Sètondji Roland Adjov - θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και άλλους παράγοντες.

Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφτούν επίσης διάφορα σημεία κράτησης, όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και ιδρύματα ανηλίκων, μεταναστών και ατόμων με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της συνολικής αξιολόγησής τους.

Η Ομάδα Εργασίας θα κοινοποιήσει τις προκαταρκτικές παρατηρήσεις της σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο Electra Hotel Athens.

Η Ομάδα Εργασίας θα παρουσιάσει την τελική της έκθεση για την επίσκεψη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis