Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 12/01/2019
Σύμφωνα με την αστυνομία Panoor στην περιοχή Kannur της Κεράλα, το 50% των ανδρών που είναι γύρω στα τριάντα είναι ανύπαντροι. Σημειώνοντας ότι είναι μια «κρίση» στην περιοχή τους, η αστυνομία αποφάσισε να κάνει κάτι γι 'αυτό. "Υπάρχουν 19.000 νοικοκυριά στο Panoor. Θα πάμε σε κάθε σπίτι και θα διεξαγάγουμε μια έρευνα για να καταλάβουμε γιατί οι άνδρες στα τριάντα τους δεν είναι σε θέση να βρουν μια γυναίκα και να παντρευτούν", λέει ο Panoor Circle Inspector VV Benny.

 

[custom:google-ads]

 
Ο αναλφαβητισμός μεταξύ των ανδρών, η έλλειψη βούλησης να βρεθεί μια καλά πληρωμένη δουλειά και η πολιτική αστάθεια στην περιοχή είναι μερικοί από τους λόγους, λένε οι αστυνομικοί, γιατί οι οικογένειες δεν θέλουν να παντρευτούν οι κόρες τους άντρες εδώ. "Οι έφηβοι εδώ δεν αποστέλλονται για περαιτέρω εκπαίδευση, ενώ οι γονείς εκπαιδεύουν τα κορίτσια τους πολύ καλά" λέει ο Benny.
 
Ως αποτέλεσμα, μετά την ολοκλήρωση των βασικών τάξεων, τα αγόρια καταλήγουν σε καθημερινές μισθωτές εργασίες, όπως εργασίες κατασκευής. "Μόνο όταν φθάσουν στην ηλικία του γάμου, η εκπαίδευση και το καθεστώς απασχόλησης μετατρέπονται σε ανησυχία και χτυπούν. Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι καλά καταρτισμένες αυτές τις μέρες, προτιμούν εξίσου καλά καταρτισμένουν άνδρες", λέει.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, η αστυνομία Panoor θα λάβει βοήθεια από τους εθελοντές του National Service Scheme (NSS). Αυτοί οι εθελοντές θα επικεντρωθούν σε ορισμένες σημαντικές πτυχές των ανδρών σε κάθε νοικοκυριό: την ηλικία τους, τα προσόντα τους στην εκπαίδευση, την παρούσα εργασία, την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι άγαμοι, ποιος είναι ο λόγος και ποια ήταν τα θέματα που αντιμετώπισαν όταν προσπάθησαν να γνωρίσουν γυναίκες με σκοπό να τις παντρευτούν.
 
Τον Ιούλιο του 2018, ο αστυνομικός σταθμός Panoor είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία με τίτλο Insight- περαιτέρω εκπαίδευση για στρατιωτικές προσλήψεις για τη νεολαία.
Η νέα πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της Insight, λέει ο Benny. "Ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος που μάθαμε ότι πολλοί νέοι στην Panoor ήταν άγαμοι. Θέλουμε αυτή η πρωτοβουλία να χρησιμεύσει ως επίγνωση όχι μόνο για τους νέους, αλλά και για τους γονείς, που δεν ενθάρρυναν τους γιους τους να σπουδάσουν περαιτέρω", εξηγεί.
 
Έξι μήνες μετά την έναρξη του Insight, ο Benny, ο άνθρωπος πίσω από τις δύο πρωτοβουλίες, λέει ότι 500 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα. Ενώ αυτοί οι νέοι άνδρες ενδιαφέρονται έντονα για την κατάρτιση να ενταχθούν στις στρατιωτικές δυνάμεις, η καθοδήγηση για τις κυβερνητικές και τις δημόσιες εξετάσεις έλαβε χλιαρή ανταπόκριση από τη νεολαία.
 
"Με τη νέα πρωτοβουλία, δεν επιδιώκουμε να γίνουν περισσότεροι γάμοι. Περισσότερο ελπίζουμε να παρακινήσουμε τους νέους κάτω των 30 ετών να εκπαιδευτούν και να βρουν μια καλή δουλειά".
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis