Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 04/12/2017

Στην "πολύπαθη" Υποδιεύθυνση Μεταγωγων - Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης μετέβη Ομάδα Εργασίας του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, στη οποία συμμετείχαν και εκπροσώποι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα και τα προβλήματα της εν λόγω Υπηρεσίας και να προωθήσει την επίλυσή τους.
Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης με συναδέλφους και με τον Προϊστάμενο Διευθυντή της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει άμεσα να εγκριθούν οι απαραίτητες δαπανες για τη βελτίωση των ειδικων κτιριακών εγκαταστασεων που χρειάζεται η Υπηρεσία αυτή με το εξειδίκευμενο αντικείμενο της βραχύβιας κράτησης και μεταγωγής ποινικών κρατουμένων.
Επίσης χρήζουν περαιτέρω τροποποίησης οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις, είτε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις είτε Κανονιστικές Διαταγές του κ. Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., όσον αφορά τις μεταγωγές κρατουμένων από τις Δικαστικές Φυλακές για τα εφημερεύοντα Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς και για τη φύλαξη μεγάλου αριθμού κρατουμένων (πάνω από 10 τουλάχιστον, στην παρούσα φάση κρατούνται πάνω από 70 κρατούμενοι σε χώρο της Αστυνομίας δεν έχει τις αντίστοιχες υποδομές και δεν πληρούνται βέβαια οι απαραίτητες προϋποθέσεις), όπως αντίστοιχα ισχύει στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, βάσει και των συγκεκριμένων διατάξεων του π.δ. 141/1991 που άμεσα θα πρέπει να τροποποιηθούν και να εκσυγχρονιστούν.
Τέλος, ειδική ενίσχυση χρειάζεται το Τμήμα Τάξης Δικαστηρίων το οποίο καλείται να λάβει τα ιδιαίτερα αστυνομικα μέτρα τάξης στις δικαστικές αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το οποίο βέβαια ενισχύεται καθημερινα από τα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με ό,τι αρνητικο αυτό συνεπάγεται.
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis