Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:37 | 03/11/2019
Oι πρώτες 3D διαβάσεις στη χώρα είναι γεγονός και τοποθετήθηκαν στο νησί της Τήνου.

[custom:google-ads]

Η ιδέα των 3D διαβάσεων πεζών ξεκίνησε από την Ινδία, όπου οι οδηγοί δεν φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν και σκοπός τους ήταν να τους «τρομάζουν» ώστε να είναι πιο προσεκτικοί, εφαρμόστηκε και στην Ισλανδία, ενώ η μόδα «έφτασε» και στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Τήνο.
 
Οι διαβάσεις στην Τήνο μοιάζουν με πεζούλι
Οι διαβάσεις δημιουργήθηκαν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους.
 
αντρας βαφει διαβάσεις
Oι πρωτες τρισδιάστατες διαβάσεις βάφτηκαν εξω από σχολείο
 
Και ενώ πόλη της Ισπανίας αντί για γραμμές έχει κηλίδες που θυμίζουν αγελάδα, όπως αναφέρει το cyclades24.gr η διάβαση στην Τήνο μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.
 
Διαβάσεις σαν οφθαλμαπάτη
Διαβάσεις σαν οφθαλμαπάτη
Η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών στήθηκε σε σχολείο της Τήνου όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Τήνου, Περιάλης Βαγγέλης.
 
διαβάσεις
Τέτοιες διαβάσεις είναι διαδεδομένες στο εξωτερικό
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis