Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές. Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ
Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές. Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν σε λιγότερο από έναν μήνα, μπήκαν οι υποψήφιοι.

Τα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη.

Στις αρχές Μαΐου όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ,στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση/Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίου Εξεταζόμενου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων.

Στο δελτίο, θα αναγράφεται και το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Β) θα αρχίσουν την Δευτέρα 18/5/2015, ενώ οι Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Α) θα αρχίσουν την Τρίτη 19/5/2015.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17/6/2015. Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15/6/2015 έως και 26/6/2015.

Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9/6/2015.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερησίων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3/6/2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και οι πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10/6/2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτητη/Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων - πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων) έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. ΟΙ υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

http://news247.gr/