Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:17 | 26/06/2017

Έρευνα από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων (και λιμενικών που τυχόν αναφέρονται) και από τη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν "εμπλεκεί", σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ξεκινά στην υπόθεση των καταγγελιών του ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Σύμφωνα με ανώτερες δικαστικές πηγές, ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα διαβιβαστεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για 3 αναφορές (μια είναι του ισοβίτη, η άλλη του εφοπλιστή Μαρινάκη, ενώ υπάρχει και μια τρίτη αναφορά) που αφορούν στις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη και γενικότερα τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η διαδικασία αποστολής του φακέλου για τα πολιτικά πρόσωπα  στη Βουλή είναι ουσιαστικά μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές της χώρας, αφού η αναφορά και μόνο ονομάτων υπουργών στο φάκελο, κινεί τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε πως η έρευνα μπορεί να γίνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών του Πειραιά ο ισοβίτης για το ναρκοφορτίο του Noor1 Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεγχθούν δικαστικά τα όσα έχει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη δικαιοσύνη καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κατάθεση Γιαννουσάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες, θα ανοίξει ουσιαστικά τον κύκλο των ερευνών για την επίμαχη υπόθεση, που έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη αλλά και τις συνομιλίες Γιαννουσάκη με τον  ανακριτικό  υπάλληλο  από το Λιμενικό Σώμα Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή, επίσης διενεργείται έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis