Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 15/03/2017

Στο Κοινοβούλιο φέρνει η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου το θέμα της συγχώνευσης των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με ερώτηση που κατέθεσε απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αναφέρει ότι «τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών», ενώ σημειώνει ότι «το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου για το Αστυνομικό τμήμα Βούλας».

Αναλυτικά η Ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχει παρουσιαστεί, τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν με το Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας, προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών.

Ένας μεγάλος αριθμός των Αστυνομικών Τμημάτων ανά τη χώρα επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίων καθώς τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Α.Τ. είναι ιδιωτικά . Στην περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τμήμα είναι δημοτικό και παραχωρείται δωρεάν στην Αστυνομία.

Επειδή οι απομακρύνσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Βούλας και Βάρης θα έχουν προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας για το σύνολο των κατοίκων όλου του Δήμου.

Επειδή το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου για το Αστυνομικό τμήμα Βούλας, ερωτάστε:

Προτίθεστε να διατηρήσετε τα Α.Τ. Βούλας και Βάρης;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

3vita.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis