Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 07/03/2020

Στον δημοκρατικό συνδικαλισμό, οι αποφάσεις των Συνεδρίων είναι δεσμευτικές γιατί αποτυπώνουν την βούληση της βάσης. Ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί αδιαπραγμάτευτα τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

Στο 30ο Τακτικό Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, περίπου 100 σύνεδροι κατέθεσαν στο Προεδρείο αίτημα μετατροπής του σε Εκλογικό.

Το Προεδρείο, ως υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 εδάφιο ε΄ του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας, έθεσε το αίτημα σε μυστική ψηφοφορία, στα αποτελέσματα της οποίας καταμετρήθηκε ότι το 75% του ποσοστού των συνέδρων συμφώνησε και αποφάσισε θετικά, δίνοντας έτσι εντολή για άμεση διενέργεια εκλογών για τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Η βούληση της βάσης έγινε σεβαστή, όπως αυτονόητα όφειλε να πράξει το Προεδρείο του Συνεδρίου και ενώ δόθηκαν οι απαιτούμενοι χρόνοι για κατάθεση υποψηφιοτήτων, ώστε την 05-03-2020 να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, σε εκτέλεση της απόφασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων, «οι γνωστοί άγνωστοι» κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης των Συνέδρων και διέκοψαν την εκλογική διαδικασία με το πρόσχημα της μη αναγραφής των εκλογών στην ημερήσια διάταξη!!!

Τυπικό ζήτημα, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να γίνει κατά τη σύνταξη των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, αφού το αίτημα των συνέδρων κατατέθηκε στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!

Οι ίδιοι που υπονόμευσαν την Ομοσπονδία και τις Δημοκρατικές διαδικασίες, προχώρησαν σήμερα σε αίτηση Προσωρινής Διοίκησης, εν μέσω νόμιμης θητείας των οργάνων, προσπαθώντας να ακυρώσουν την λαϊκή βούληση του 27ου Εκλογοαπολογιστικού μας Συνεδρίου, το οποίο εξέλεξε την ενεστώσα Διοίκηση και της οποίας η θητεία είναι σε ισχύ.

Οι  ίδιοι που κατέθεσαν υποψηφιότητες με συνδυασμούς, θέτοντας τους εαυτούς τους στην κρίση των συνέδρων, την ίδια ώρα αυτοπροτάθηκαν για Προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, αψηφώντας τη βούληση των συνέδρων.

Με άλλα λόγια… Μέσα στη Διοίκηση με κάθε μέσο!

Μέσα στα Όργανα με κάθε τρόπο!

Μια προσωρινή διοίκηση όμως, ουσιαστικά σημαίνει νέκρωμα της δράσης της ΠΟΑΣΥ και εύλογα αφήνει απροστάτευτους και έκθετους τους συναδέλφους, καθώς η μοναδική αρμοδιότητά της είναι να οδηγήσει το Σώμα σε εκλογές και να διαχειριστεί μόνο τις τυπικές λειτουργίες της, μη δυνάμενη να προχωρήσει τα μεγάλα ζητήματα των οποίων την επίλυση έχει ήδη δρομολογήσει η ενεστώσα διοίκηση της ΠΟΑΣΥ.

Επί της ουσίας, εντελώς προσχηματικά διατυμπανίζουν, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους, ενώ στην πραγματικότητα μεθοδεύουν την αγκύλωση και την αποδόμηση αυτών που προστατεύουν τους συναδέλφους και αγωνίζονται για την επίλυση των ζητημάτων τους.

Η υποκρισία τους όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: ΜΠΡΟΣΤΑ διοχέτευσαν ένα αίτημα αναβολής του Τακτικού Συνεδρίου, με προσχηματικούς λόγους και Πίσω προετοίμαζαν δικαστήρια και αντιδικίες!!!

Στόχος τους είναι να θέσουν την Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε ομηρία εν μέσω προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και επιδιώκουν την απόκτηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας προσωρινά, αφού ξέρουν ότι από την κάλπη δεν θα τη δουν ποτέ.

Είναι προφανές ότι το σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΠΟΑΣΥ είναι ενορχηστρωμένο.

Ο σκοπός των γνωστών δικολάγνων δεν είναι η επίλυση των προβλημάτων, ούτε η επιτυχής έκβαση του οδικού χάρτη του επόμενου εξαμήνου – όπως αυτός ανακοινώθηκε στην τελευταία συνάντηση με την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας μετά από πιέσεις της ΠΟΑΣΥ – και αφορά τα 4 ζωτικά μας θέματα «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ – ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ»

Στόχος τους είναι η μη επίλυση και η πυροδότηση κι άλλων προβλημάτων!

Γνωστοί σε όλους μας οι ενορχηστρωτές και υποκινητές τέτοιων πρακτικών, αφού είναι οι ίδιοι που έχουν σύρει σε δικαστικές διαμάχες όλες τις Ενώσεις στις οποίες κατέθεσαν υποψηφιότητα οι συνδυασμοί τους.

Οι ήττες τους βέβαια ήταν επαναλαμβανόμενες και πανηγυρικές.

Σε αυτές όμως τις πρακτικές προσφεύγουν μόνο οι ανεπαρκείς και οι ανίσχυροι.

Οι ικανοί, που έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο, εμπιστεύονται την κρίση των συναδέλφων.

Οι αδύνατοι κρύβουν την ανυπαρξία τους, πίσω από φαιδρές δικαιολογίες.

Οι δυνατοί καταφεύγουν με όραμα στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι εποχές που το συνδικαλιστικό μας κίνημα, σύρθηκε στις δικαστικές αίθουσες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να κλείσουν οι πληγές που άφησαν οι διαγραφές – εξαιρέσεις – Προσωρινές Διοικήσεις κ.λ.π.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ¨Συνδικαλιστές¨, νοσταλγοί παλαιών εποχών, συνεχίζουν να ακολουθούν τις πρακτικές των γνωστών τους ινστρουκτόρων.  Άλλωστε, ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ

Κύριοι, είτε τώρα, είτε αργότερα, η ώρα της κάλπης – που τόσο πολύ φοβάστε και προσπαθείτε να αποφύγετε – θα έρθει.

Το αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, θα είναι συντριπτικό εις βάρος σας και κανένα δικαστήριο δεν θα μπορέσει  να σας σώσει απ’ αυτό.

Όποιος δεν σέβεται την επιθυμία της πλειοψηφίας, είναι νομοτελειακά και ιστορικά δεδομένο ότι θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της επιλογής του.

Ο Καιρός γαρ εγγύς !

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis