«Κλειδί» στον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτελούν οι περίπου 1.300 νέοι ειδικοί φρουροί που εντάσσονται στη δύναμη της Άμεσης Δράσης και πιο συγκεκριμένα στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που καλείται να σηκώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στη μάχη με την μικροεγκληματικότητα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «από την 17η Ιανουαρίου που θα ορκιστούν οι νέοι αστυνομικοί, μέσα από ένα οργανωμένο πλάνο στο λεκανοπέδιο, θα υπάρχει πλήρης παρουσία αστυνομικών για να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καλαϊτζίδης: Η Oμάδα Δέλτα δύσκολα κουμαντάρεται στο πεζοδρόμιο

 

Να περνούν από κάθε γειτονιά έστω και μία φορά στη βάρδια

Με την ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που πλέον θα αριθμεί περίπου 2.200 αστυνομικούς από 900 που υπηρετούν σήμερα λόγω πολλών αποχωρήσεων για άλλες Υπηρεσίες, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχει γειτονιά της Αθήνας που έστω και μία φορά στη βάρδια θα περνούν αστυνομικοί. Βέβαια, ο στόχος που είχε θέσει ο κ. Χρυσοχοΐδης (σ.σ. να περνά Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάθε 10 λεπτά από τη γειτονιά) απέχει πολύ ακόμα από το να μπορεί να γίνει πράξη, ωστόσο, αποτελεί μία καλή αρχή.

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει σε «ευαίσθητες» περιοχές όπως το κέντρο των Αθηνών και η Δυτική Αττική, ενώ ο νέος σχεδιασμός προβλέπει περισσότερες από 200 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να περιπολούν στο λεκανοπέδιο σε κάθε μία από τις εξάωρες βάρδιες. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ομαλή ένταξη στην Υπηρεσία των νέων ειδικών φρουρών, όπου κάθε τετράδα δικυκλιστών θα έχει αναλογία ένας παλιός για κάθε ένα νέο αστυνομικό, ενώ σε κρίσιμα περιστατικά - π.χ. ένοπλες ληστείες - θα επιλαμβάνονται δύο τετράδες δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ζητήσει μετρήσιμα αποτελέσματα, δηλαδή αύξηση των προσαγωγών και των συλλήψεων, με ταυτόχρονη μείωση ληστειών, κλοπών, διαρρήξεων κ.ά..

Πηγή:  reader.gr