Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:41 | 06/06/2015

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στο αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος οι συνεχείς πυρκαγιές που σημειώνονται συστηματικά στο νησί της Ρόδου τα τελευταία χρόνια.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως περίεργα και μάλιστα καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει διαλευκανθεί. Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκληθεί στους αρμόδιους είναι τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου που βρέθηκε χτες στη Ρόδο συνοδεύοντας τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση.
 
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ερώτησης από τα μέσα ενημέρωσης για τις ελλείψεις στην πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε «Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού, πριν τα Χριστούγεννα ενισχύσαμε σε προσωπικό τώρα τελευταία μάλιστα λόγω των προβλημάτων στην υπηρεσία του αεροδρομίου, αυτή ενισχύθηκε και ήρθε η δύναμη στα προβλεπόμενα επίπεδα.
Το πρόβλημά μας είναι άλλο, εκτός από τα μέσα και το προσωπικό, είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Ρόδος παρουσιάζει πολλές φωτιές, σε συγκεκριμένες περιοχές.
Αυτό προσπαθούμε να λύσουμε, και να το αποφύγουμε με τη συναίνεση όλων των υπηρεσιών. Δε μπορεί αυτές οι πυρκαγιές να είναι τυχαίες.
Η υπηρεσία μας στη Ρόδο, είναι καλή, οργανωμένη και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να ενισχύσουμε τα κλιμάκιά μας και σε μέσα και σε προσωπικό, αλλά και με αφορμή το περσινό καλοκαίρι θέλω να πω ότι δε μπορεί κάποιες περιοχές όπως Πεταλούδες, Δαματριά, Αγιος Σουλάς να έχουν συνέχεια πυρκαγιές.
Εμείς καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες αλλά ίσως οι φωτιές να είναι πολύ καλά οργανωμένες και δε μπορούμε να βρούμε κάτι».
 
Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ
http://spyth.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis