Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 11/01/2015

 

Πρόκειται για ανέγγιχτο σκληρό μέλος της… πρώτης γενιάς της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που «θεωρούμε ότι συμμετείχε και στο δολοφονικό παρακλάδι της Σέχτας. Είναι ανάμεσα στους ‘τζιχαντιστές’ της νεοτρομοκρατίας», υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχε παρουσίες σε πολλές γιάφκες των Πυρήνων, από την πρώτη στην οδό 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι, στο Παγκράτι, τον Κολωνό, την Καλλιθέα, τη Ν. Σμύρνη, έως και σε αυτή της οδού Δικωνύμου στα Τουρκοβούνια, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι, από τις ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
 
 «Μόνο ένα τέτοιο άτομο, ίδιας μηδενιστικής ιδιοσυγκρασίας με την ηγετική ομάδα των Πυρήνων, θα αναλάμβανε αρχηγικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του σχεδίου επίθεσης και ανατίναξης των φυλακών. Θεωρούμε ότι υπήρξαν πολλές ποινικές ‘χορηγίες’ οπλισμού και οχημάτων, ωστόσο το ‘σάλπισμα’ συγκέντρωσης των  ‘προθύμων’, σπίτια, εκρηκτικά, κατασκευή βομβών και χαρτογράφηση είναι δικό του έργο, με την υποβοήθηση της Αγγελικής. Θα επιβεβαιώσουμε συμμετοχές του σε επιθέσεις των Πυρήνων και σε ληστείες μελών της» ισχυρίζονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..
 
Η… Κουμανούδη της Σέχτας
 
Παρόμοιες ενδείξεις «επισκέψεων» του, υπάρχουν και για το «πολυθρύλητο» σπίτι της οδού Κουμανούδη στα Εξάρχεια. Ένα διαμέρισμα που είχε μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων διωκτικών αρχών τον Σεπτέμβριο του 2009, παράλληλα με αυτό της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Τα τότε στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, θεωρούσαν ότι σε αυτό κατέλυαν άτομα ύποπτα για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» και στη δολοφονική «Σέχτα Επαναστατών».
 
Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μια κοπέλα, η οποία συγκαταλεγόταν στους υπόπτους των Πυρήνων, είχε νοικιάσει σε μια νύχτα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια, και το έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση. Οι πληροφορίες ήταν υψηλής αξιοπιστίας και προέρχονταν από ένα ζευγάρι αστυνομικών, «φυτεμένους» -κατά την ορολογία της ΕΛ.ΑΣ.- στα Εξάρχεια.  Εκεί έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία τα έβλεπαν να επισκέπτονται ένα ακόμη σπίτι στο Χαλάνδρι κι άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.
 
Είχαν πια αναγγελθεί οι πρόωρες εκλογές του 2009 και η Συνωμοσία επιδόθηκε σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών με χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Αγώνας δεν παρέμενε άπρακτος, καθώς ανατίναξε με σούπερ βόμβα το Χρηματιστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009. Στις 23 Σεπτεμβρίου που η Συνωμοσία τοποθετεί βόμβα στο σπίτι της Κατσέλη στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στη διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι.
 
Η έφοδος αποφασίστηκε επειδή ήξεραν ότι υπήρχε μέσα και δεύτερη βόμβα και την έκαναν για να αποτρέψουν νέο χτύπημα, όπως υποστήριζαν. Ανέστειλαν την έφοδο στην Κουμανούδη, στην οποία όπως μετά βεβαιότητας έλεγαν, συχνάζουν οι «φονιάδες» της Σέχτας και υπάρχει οπλισμός της. Η επισπευσμένη έφοδος στο πρώτο σπίτι, προκάλεσε την «μετακόμιση» των ενοίκων και το άδειασμα του σπιτιού της Κουμανούδη, ενδεχομένως προς την περιοχή της Ν. Σμύρνης, όπου τον Δεκέμβριο του 2010, είχαν συλληφθεί έξι άτομα, μεταξύ των οποίων καταζητούμενα μέλη των «Πυρήνων». Ένας από τους τότε συλληφθέντες, 31 χρόνων σήμερα, από τις 10 Φεβρουαρίου 2014, είναι καταζητούμενος, όταν δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους. «Το 2009 ήμασταν ένα βήμα πριν την αποκάλυψη των προσώπων της Σέχτας Επαναστατών» ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..  
 
Ο… κουτσός «Θεοχάρης» 
 
Ο ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου που παρουσιάστηκε ως... υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και... αποσπασμένος στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων γνωστού εφοπλιστή, είχε συχνούς τραυματισμούς στα πόδια και... δυσκολία στο περπάτημα!
 
Αυτό το γνώρισμα, που επισημαίνεται στις καταθέσεις πολιτών, που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του, προκάλεσε ακόμη εντονότερα το ενδιαφέρον των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Η ιδιόμορφη περπατησιά του, αποτελεί ξεχωριστό αντικείμενο ερευνών, αφού άτομο με τα χαρακτηριστικά του και ιδιαίτερο βάδισμα ήταν ο δράστης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013.
 
Η γειτόνισσα (φαρμακοποιός που λάμβανε το νοίκι) αναφερόμενη στον «Θεοχάρη» κατέθεσε πως της είχε πει ότι έχει γεννηθεί το 1975, έχει καταγωγή από την Κρήτη και εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα. Τον προσδιόρισε σε ύψος περίπου στο 1,85 ηλικίας περίπου 35 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα, ενώ είχε δει τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού, χωρίς να θυμάται το σχέδιο, και στο ύψος του καρπού ενός χεριού του. Τις φορές που τον είχε δει είχε τραυματισμούς στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα και τις έλεγε ότι τραυματιζόταν συχνά λόγω των δύσκολων συνθηκών της δουλειάς του στο λιμενικό. Άλλος μάρτυρας είχε δει τον νεαρό, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014, τουλάχιστον 3 φορές, να φθάνει στη γιάφκα της Αναβύσσου με μία μαύρη μηχανή με άσπρα γράμματα στο πλάι.
 
Σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχουν στοιχεία πως ο ίδιος «Θεοχάρης» είχε ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό εναέριας απόδρασης αλά... Παλαιοκώστα, των φυλακισμένων Πυρήνων, τον Φεβρουάριο του 2013. Ως «επενδυτές» του... real estate, με το πρόσχημα της «επείγουσας» ιατρικής διακομιδής... αρρώστου, ως καλεσμένοι... γάμου ή εκδρομείς ήθελαν να νοικιάσουν 10θέσιο ελικόπτερο προκειμένου να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό.
 
Μετά τη σύλληψη των ληστών του Βελβεντού, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον Φεβρουάριο του 2013 εντόπισαν γιάφκα των Πυρήνων, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικωνύμου 20 στα Τουρκοβούνια.
 
Στα 4 από τα 5 usb, εντόπισαν λεπτομερές σχέδιο για απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο. Υπήρχε μια αξιοπρόσεκτη καταγραφή ενεργειών για την εναέρια απόδραση των κρατουμένων με την ενοικίαση 10θέσιου ελικοπτέρου. Σχεδόν ταυτόχρονα εξελισσόταν η εναέρια αλλά αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, με τη χρήση ελικοπτέρου από τις φυλακές Τρικάλων.
 
Οι ασύλληπτοι Πυρήνες και τα έγκλειστα μέλη της είχαν προβεί σε μία απίστευτη «έρευνα αγοράς» για την εναέρια απόδρασή τους. Η προετοιμασία του σχεδίου της «μεγάλης εναέριας φυγής» εξελισσόταν μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε συλληφθεί ένα μέλος της, ενώ η υλοποίηση προγραμματιζόταν μετά τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα τέλη Φεβρουαρίου 2013.
 
Είχαν καταγράψει 6-7 ξενοδοχεία στην Αττική που στην ταράτσα τους είχαν ελικοδρόμια. Έδιναν μεγάλη σημασία στην αιτιολόγηση της ενοικίασης του ελικοπτέρου, καταγράφοντας όλες τις πιθανές «προφάσεις». Το ελικόπτερο και πάλι θα είχε προορισμό την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση τουλάχιστον 15 φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας της Φωτιάς» ακόμη και βαρυποινιτών. Κεντρικό ρόλο και σε αυτή την διαδικασία ενοικίασης και υλοποίησης του σχεδίου θα είχαν και οι τουλάχιστον δύο γυναίκες-μέλη της οργάνωσης.
 
Σχέδιο βόμβας «κινητού»
 
Στην γιάφκα στα Τουρκουβούνια, είχε εντοπιστεί ένα σχεδιάγραμμα-εγχειρίδιο με την συνδεσμολογία εκρηκτικού μηχανισμού που θα πυροδοτούταν με κινητό τηλέφωνο. Ήταν γραμμένο με στυλό πάνω σε μιλιμετέρ χαρτί με τετράγωνα. Αυτό το σχέδιο οδηγιών κατασκευής, φαίνεται να έγινε κατά τη διάρκεια συναντήσεων του Χριστόδουλου Ξηρού με τους φυλακισμένους Πυρήνες, στα μέσα Νοεμβρίου 2012. Ουσιαστικά ο «Μανώλης της 17Ν» είχε βοηθήσει φυλακισμένο Πυρήνα, στη σχεδίασή του, παρέχοντας την τεχνογνωσία του. Αυτό το χειρόγραφο σχεδιάγραμμα, «ταχυδρομήθηκε» προς τον... έξω κόσμο, κατά τη διάρκεια «κλειστού» επισκεπτηρίου που είχε φυλακισμένο μέλος των Πυρήνων, ενδεχομένως με την νεαρή Αγγελική, όπως εκτιμούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Το λεπτομερές σχέδιο κατασκευής βόμβας πυροδότησης με κινητό τηλέφωνο είχε συγκεκριμένο αποδέκτη, ασύλληπτο μέλος της οργάνωση, προκειμένου να το επεξεργαστεί ίσως ακόμη και να το... υλοποιήσει.
 
Το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια επισκέπτονταν τακτικά, δύο νεαρές κοπέλες, η μία μικρότερου ύψους από την άλλη, οι οποίες συνήθως συνόδευαν δύο νεαρούς που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτές οι κοπέλες φαίνεται πως είχαν ενεργή συμμετοχή στη δράση των νέων «πυρήνων» όπως υποστήριζαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..
 
Τα τρίκλινα του Βόλου
 
Μία αδύνατη νεαρή κοπέλα, με ύψος περίπου 1,60, κοντά στα χαρακτηριστικά της Αγγελικής, ήταν μαζί με πέντε άνδρες, ένοικος σε ένα από τα δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου ΑΡΓΩ, στο οποία είχαν καταλύσει στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2013. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ημέρας της «δίδυμης» ληστείας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τους βρήκαν άλλα δυο άτομα, που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα.
 
Την κράτηση για τα δωμάτια είχε κάνει μέλος της οργάνωσης με την πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του στη Βέροια, με τα στοιχεία «ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα». Ο... πραγματικός Δημήτρης Καλύβας ήταν φοιτητής φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και δεν γνωρίζει πως υπεκλάπησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του.
 
Η παρουσία της κοντοκαμωμένης κοπέλας στο ξενοδοχείο του Βόλου οδηγούσε στο συμπέρασμα πως ήταν στην ομάδα των ληστών του Βελβεντού. Μία άλλη ψιλόλιγνη γυναίκα, συνόδευε τον Νίκο Ρωμανό στο κρησφύγετο της οργάνωσης στην οδό Αλκέτου στο Παγκράτι.
 
Η «γάτα» και το «πόκερ»
 
          Ανάμεσα στις κρυπτογραφημένες σημειώσεις, που έφερναν οι γυναίκες «αγγελιοφόροι», μεταξύ των οποίων και η Αγγελική, προς τους ασύλληπτους και «νέους» Πυρήνες, συμπεριελάμβαναν και το «λεξικό» της αποκωδικοποίησης. Οι περισσότερες εντοπίστηκαν στο οίκημα ασφαλείας των Τουρκοβουνίων, ενώ μέρος του «λεξικού» έχει ως εξής:
 
-         Η γάτα με γρατζούνισε πολύ= Σημαίνει ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε
 
-         Για να ξέρεις ποιον φίλο μου θα βρεις σου γράφω: Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε Χος, όπου Χ ο φίλος, με την αριθμητική σειρά που έχει προσυνενοηθεί δηλαδή πρώτος ο τάδε, δεύτερος κάποιος άλλος, τρίτος ένας άλλος και λοιπά
 
-         «αν μου ''πει η γάτα γρατζουνούσε πολύ'' σημαίνει ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις τους φίλους με τη σειρά που είπαμε».
 
-         Όταν εσύ θα απαντήσεις η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική= Σημαίνει όταν θα έχεις κανονίσει με τον φίλο μου
 
-         Μου έπεσαν τα ρούχα απο το μπαλκόνι= Σημαίνει ότι σε δύο μέρες, δηλαδή αν μου το γράψεις Δευτέρα, σημαίνει Τετάρτη και στις 18:00 ώρα θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί. Έχει διαπιστωθεί συνάντηση κατηγορουμένων στο ρέμα Χαλανδρίου.
 
 
thetoc.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis