Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 06/11/2015

Ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα λίθινα και μεταλλικά ειδώλια, καθώς και άλλα πήλινα και μεταλλικά αντικείμενα, αρχαιολογικής αξίας, βρέθηκαν στην κατοχή ενός 59χρονου που συνελήφθη σήμερα Παρασκευή στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επιπλέον αναζητείται η 53χρονη σύζυγός του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του 59χρονου έγινε σήμερα (06.11.2015) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μετά από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν περιέλθει στις αστυνομικές Αρχές.  

Έπειτα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 59χρονου και της 53χρονης και σε χώρους που χρησιμοποιούν.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 28 μεταλλικά αντικείμενα, που απεικονίζουν παραστάσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών.

• 3 πήλινα αντικείμενα με διάφορες παραστάσεις.

• 3 ανθρωπόμορφα λίθινα ειδώλια διαφόρων τύπων και μεγεθών κυκλαδίτικου τύπου.

• 6 μεταλλικά ζωόμορφα ειδώλια.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο στερείτο απαιτούμενης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποδοθούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

http://www.neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis