Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:02 | 20/03/2015

Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού σε δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για εγκωμιασμό της τρομοκρατίας μετά το σχόλιό του: «Σήμερα αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί».

Ο Ντιεντονέ είχε αναρτήσει το σχόλιο αυτό, το οποίο γρήγορα αφαιρέθηκε, στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την 11η Ιανουαρίου, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο Παρίσι από τις οποίες 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Με αυτό τον τρόπο συνέδεσε το σύνθημα υποστήριξης προς τη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, έναν από τους στόχους των επιθέσεων, το «Είμαι Σαρλί», με το όνομα του Αμεντί Κουλιμπαλί, ενός από τους τρεις τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις. Ο Κουλιμπαλί σκότωσε τέσσερις Εβραίους σε ένα σουπερμάρκετ και μια δημοτική αστυνομικό.

Παρόλα αυτά ο Ντιεντονέ Μ'Μπαλά Μ'Μπαλά, 49 ετών, διαβεβαίωσε το δικαστήριο τον προηγούμενο μήνα ότι καταδικάζει «χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς ενδοιασμούς» τις επιθέσεις αυτές.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει επανειλημμένα τον Ντιεντονέ για αντισημιτικές δηλώσεις. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ανοίξει έρευνα για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας» στις αρχές του Σεπτεμβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου ο Ντιεντονέ ειρωνευόταν τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis