Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:17 | 01/03/2017

Ποινή φυλάκισης τρεισήμισι χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος βρέθηκε ένοχος για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα. Ο κ. Ερωτοκρίτου μετά την ολοκλήρωση της απόφασης του δικαστηρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές μαζί με τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε 3,5 χρόνια φυλάκισης. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο δικηγόρος Ανδρέας Κυπρίζογλου ο οποίος καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο φυλάκισης με αναστολή και το Δικηγορικό Γραφείο «Ανδρέα Νεοκλέους» στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Οι τρεις δικαστές στην απόφαση τους σημειώνουν πως οι ποινές φυλάκισης ήταν οι μόνες αρμόζουσες και δεν μπορούσαν να ανασταλούν για τους κυρίους Ερωτοκρίτου και Νεοκλέους γιατί θα δημιουργούσαν αρνητικό αντίκτυπο στη κοινωνία.

Η υπόθεση αφορούσε συνωμοσία μεταξύ του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους, ώστε ο κ. Νεοκλέους να μην παρουσιαστεί σε υπόθεση αγωγής που είχε κάνει ο κ. Ερωτοκρίτου απαιτώντας συμψηφισμό δανείων και καταθέσεων που κουρεύτηκαν στην Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 520.000 ευρώ.  Ο κ. Νεοκλέους εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Τράπεζα και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ώστε να εκδοθεί απόφαση υπέρ του κ. Ερωτοκρίτου. Ως αντάλλαγμα ο κ. Ερωτοκρίτου, με την ιδιότητα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα  άσκησε ποινικές διώξεις σε Ρώσους αντίδικους πελατών του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους, για υπόθεση καταπιστεύματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου πριν καταδικαστεί είχε παυτεί από τη θέση του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν διοριστεί Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας από τον Νίκο Αναστασιάδη, υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis