Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:28 | 02/10/2015

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος 2 εκατομμυρίων ευρώ με αποδέκτες την τότε πολιτική ηγεσία, το 2000, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη γενική διεύθυνση Εξοπλισμών όπου βρισκόταν ο Ιωάννης Σμπώκος.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας με ένταλμα που εξέδωσε η ειδική ανακρίτρια για θέματα διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

Η διακίνηση του μαύρου χρήματος αποκαλύφθηκε από τον εντοπισμό off shore εταιρείας με έδρα το Μονακό η οποία από τις έρευνες των δικαστικών αρχών προέκυψε ότι συνδέεται με τον Θωμά Λιακουνάκο. Τα ευρήματα των αρχών επιβεβαίωσαν δύο μαρτυρικές καταθέσεις, η μία του Γιώργου Καμάρη, ο οποίος έχει εμπλοκή σε διακίνηση μαύρου χρήματος και σε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα και η άλλη του χρηματιστή Πέτρου Χριστοδουλίδη.

Από την πλευρά του ο Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ με ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη σύλληψή του, έκανε λόγο "για επιλεκτική πρακτική". Όπως ανέφερε οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες έρευνες από τις φορολογικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό.

Η υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη Λιακουνάκου αφορά στην προμήθεια από το ελληνικό δημόσιο προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα αεροσκάφη βραζιλιάνικης κατασκευής, τύπου Εμπραέρ, από την σουηδική εταιρεία Ericson, γνωστό και ως σύστημα "ιπτάμενων ραντάρ".

Ο επιχειρηματίας υπερασπιζόμενος τον εαυτό του κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis