Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:05 | 10/06/2015

Τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων δύο Καναδοί τουρίστες, μια Βρετανή και ένας Ολλανδός προφυλακίστηκαν στη Μαλαισία επειδή πόζαραν γυμνοί πάνω στο όρος Κιναμπάλου, μία ενέργεια, που σύμφωνα με μία ντόπια φυλή προκάλεσε έναν φονικό σεισμό στο ιερό βουνό.

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες των δέκα γυμνών τουριστών διαδόθηκαν μέσω των social media, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής, μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα το όρος Κιναμπάλου, μία από τις πιο υψηλές κορυφές της Νοτιοανατολικής Ασίας, και προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων.

Το όρος Κιναμπάλου ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και είναι πολύ δημοφιλές στους εραστές του τρέκινγκ, ενώ θεωρείται ιερό από τη φυλή Κανταζάν Ντουσούν που ζει εκεί και πιστεύει πως είναι ο τόπος ανάπαυσης των πνευμάτων.

 

 

 

 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 από τους 10 τουρίστες που φωτογραφήθηκαν γυμνοί, ενώ ακόμα 6 καταζητούνται από την αστυνομία.

Οι ύποπτοι μπορεί να κατηγορηθούν για δημόσια όχληση.

 

 

 

 

Μετά τον σεισμό, έναν από τους πιο ισχυρούς που σημειώθηκαν στη Μαλαισία εδώ και δεκαετίες, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και Μαλαισιανοί αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν στο θέμα των γυμνιστών, με μερικούς να υποδεικνύουν πως οι ενέργειες των τουριστών αυτών προκάλεσαν την οργή των πνευμάτων και είχαν ως επακόλουθο τον φονικό σεισμό.

«Ενόχλησαν» το ιερό βουνό

Ο αναπληρωτής υπουργός του Σαμπάχ είπε ότι οι τουρίστες προκάλεσαν τον σεισμό και πως η δόνηση ήταν η «επιβεβαίωση» πως το Κάμπαλου είναι ιερό και πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να το παίρνουν αυτό αψήφιστα.

Ο ίδιος δήλωσε πως είδε ένα σμήνος πουλιών έξω από το σπίτι του και του δημιουργήθηκε το συναίσθημα πως κάτι κακό μπορεί να συμβεί: «Αρχικά δεν έδωσα σημασία αλλά καθώς παρέμεναν για περισσότερη από μισή ώρα τα πουλιά κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Την επόμενη ημέρα σημειώθηκε ο σεισμός. Για μένα είναι σαφής ο σύνδεσμος ανάμεσα στο περιστατικό και τον σεισμό. Πρέπει να μην υποτιμούμε τις πεποιθήσεις και τα έθιμά μας».

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis