Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:07 | 30/11/2019

Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδικάστηκε πρώην προϊσταμένη τράπεζας στη Λάρισα, η οποία κατάφερε να αρπάξει… 1.850.000 ευρώ από πελάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το διάστημα 2004-2008 η εν λόγω τραπεζική υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη τη θέση που είχε και με διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περίπου 1.850.000 ευρώ.

Η καταδικασθείσα, που ήταν προσωρινά κρατούμενη από την αποκάλυψη της υπόθεσης, στο πρώτο δικαστήριο τον Ιούνιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών. Ωστόσο, είχε αποφυλακιστεί με υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

[custom:google-ads]

Μετά την τωρινή απόφαση των εισαγγελέων, επί της ουσίας φαίνεται ότι η δικαστική της περιπέτεια τελειώνει, καθώς σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της, ο οποίος έδωσε το παρών στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την καταδικασθείσα που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της. Εκείνος στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με 10 χρόνια κάθειρξης, όμως δεν οδηγήθηκε στη φυλακή διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, έπαυσε τη δίωξή του λόγω παραγραφής.

Η τράπεζα επέστρεψε στους δικαιούχους τα υπεξαιρεθέντα ποσά μετά την αποκάλυψη της απάτης. 

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis