Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 16/07/2017

Σαν σήμερα 16 Ιουλίου 2014 συλλαμβάνεται ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης στα πλαίσια ενός πολύ δύσκολου περιστατικού κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Μαζιώτης πυροβόλισε αρκετές φορές με συνέπεια να τραυματίσει έναν Αστυνομικό και δύο τουρίστες που έτυχε να βρίσκετε σε κατάστημα κοντά στο σημείο της καταδίωξης.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί εκείνη την ημέρα πέτυχαν μία σπουδαία σύλληψη, διαχειριζόμενοι άψογα ένα πολύ επικίνδυνο συμβάν.

Κινήθηκαν ταχύτατα και χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο διαφυγής χρειάστηκε να πυροβολήσουν μόνο μία φορά, προκειμένου να τραυματίσουν και να ακινητοποιήσουν το Νίκο Μαζιώτη, που στην προκειμένη περίπτωση έδειχνε πως ήθελε να ξεφύγει με κάθε κόστος, μη λογαριάζοντας ακόμα και το ανθρώπινο αίμα που ενδεχομένως να χυνόταν από τα ανεξέλεγκτα πυρά του.

Πρόκειται για μία ημερομηνία που η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε μία τεράστια επιτυχία και έγραψε ιστορία χρησιμοποιόντας το "μελάνι" του επαγγελματισμού και της απόλυτης αποτελεσματικότητας.

Θυμίζουμε όλο το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Αποτέλεσμα «ειδικής δράσης» και συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν η σύλληψη Μαζιώτη, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντσράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά το περιστατικό, η Αντιτρομοκρατική γνώριζε πως ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα βρισκόταν στην Αθήνα και κινούταν στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν κοντά στη στάση του Ηλεκτρικού μεταμφιεσμένο άνδρα που θύμιζε τον Μαζιώτη, και ζήτησαν τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να τον «ελέγξουν».

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το Μαζιώτη, αυτός τράπηκε αμέσως σε φυγή.

 Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο τρομοκράτης πυροβόλισε συνολικά οκτώ φορές κατά αστυνομικών και πολιτών.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απέφυγαν να πυροβολήσουν, καθώς, λόγω στο χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες και υπήρχε κίνδυνος να χτυπηθούν αθώοι. Προτίμησαν λοιπόν να εκτεθούν στον κίνδυνο και να μειώσουν τα περιθώρια αυτοπροστασίας τους, παρά να θέσουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες από διασταυρούμενα πυρά.

Όταν κατάλαβε πως έχει παγιδευτεί, ο Μαζιώτης αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να επιβιβαστεί σε ταξί.

Τελικά, ακινητοποιήθηκε χάρη σε μία  μόνο σφαίρα άνδρα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που τον πέτυχε στον ώμο του δεξιού χεριού.

Πριν ακινητοποιηθεί, ο τρομοκράτης τραυμάτισε στο μηρό έναν 29χρονο ειδικό φρουρό που προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά και δύο τουρίστες.

Η κατάσταση με τον ειδικό φρουρό θα μπορούσε να είναι χειρότερη, καθώς η μία σφαίρα τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, αλλά τη σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Κανένας από τους  τραυματίες δεν υπέστη σοβαρά τραύματα.


 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis