Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:57 | 03/05/2017

Τα τελευταία έτη έχουν αυξηθεί οι απόσπασεις που πραγματοποιούνται με έξοδα Δημοσίου, λόγω του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού θέματος, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου και στους ακριτικούς Νομούς της χώρας μας. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων περικοπών και μειώσεων των μισθών των εργαζομένων Αστυνομικών, πολλοί αναγκάζονται να μετακινούνται με αποσπάση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας (Hot Spots).

Επειδή όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς συναδέλφους να μετακινηθούν σε διάφορες Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω Μεταναστευτικού, ως συνδικαλιστικός οργανισμός Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αποφασίσει τα εξής:

Σε οποιαδήποτε μετακίνηση Αστυνομικών εκτός περιοχής μετάθεσης, από κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού, να υποβάλλονται αιτήσεις από τους επιθυμούντες συναδέλφους και αυτές να εξετάζονται ώστε να αποφασίζονται οι αποσπάσεις με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που ορίζουν οι διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων (π.δ. 100/03), στα οποία να προηγούνται πρώτα οι ειδικές εξαιρέσεις που ορίζει ο Κώδικας, δηλαδή οι πολύτεκνοι, οι έχοντες μέλος της οικογένειάς τους με αναπηρία και οι τρίτεκνοι. Έπειτα να ελέγχονται αυστηρά η οικογενειακή τους κατάσταση, η εργασία συζύγου, η ηλικία των τέκνων, οι διάφορες προσωπικές και οικογενειακές αναγκες κλπ.

Χρειάζεται, επιτέλους, εν έτει 2017 άμεσα, η ηγεσία, ειδικά ο κ. Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Αρχηγος να διατάξουν έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί ένα σαφές αυστηρό και ασφαλές αξιοκρατικό πλαίσιο και σύστημα επιλογής των Αστυνομικών που θα μετακινούνται με έξοδα Δημοσίου και να σταματήσει αυτή η (αρνητική) αδιάβλητη διαδικασία στην οποία παρατηρούνται φαινόμενα άτυπων παρεμβάσεων που παραπέμπουν στο «ρουσφέτι» και στο «μέσον». Ζητάμε παντού και πάντα αξιοκρατία και δικαιοσύνη!

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης

www.ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis