Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:18 | 22/06/2015

Τις «μεσιτίες» του Σπύρου Δραβίλα και τα άλλα οικήματα ασφαλείας- ορμητήρια των «Ληστών του Διστόμου», αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μέσα από τις κωδικοποιημένες χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε αυτές υπάρχουν δεκάδες τηλέφωνα επικοινωνίας με μεσιτικά γραφεία και μεταφορικές εταιρίες.

Τη μονοκατοικία που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην Ανάβυσσο,   φέρεται να την είχε νοικιάσει ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει με καλάσνικοφ κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν συλληφθεί ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης.

Eργαζόμενος σε ...μεταφορική εταιρεία

Ο Δραβίλας είχε εμφανιστεί τον Δεκέμβριο του 2014 στον ιδιοκτήτη προσποιούμενος τον εργαζόμενο σε μεταφορική εταιρία. Είχε προπληρώσει 2.400 ευρώ για τους έξι μήνες του ενοικίου και στις 20 Μαΐου 2015 πλήρωσε τα χρήματα των υπόλοιπων μηνών. Στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν περίπου 20.000-25.000 ευρώ, κρυμμένα κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας, δύο κινητά τηλέφωνα, πλαστές ταυτότητες με τη φωτογραφία του Δραβίλα, το κανονικό δίπλωμα οδήγησής του και ένα πλαστό, κλειδιά και χειρόγραφες σημειώσεις, τις οποίες οι ειδικοί επεξεργάζονται προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνά τους για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Όπως είχε διαπιστωθεί το καλοκαίρι του 2014 μετά τη ληστεία στην τράπεζα στο Δίστομο, οι Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Σπύρος Δραβίλας, ενδεχομένως ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ένας ακόμη «άγνωστος» συνεργός τους, είχαν ως ορμητήριο, μονοκατοικία στην οδό Ρούμελης στη Ν. Μάκρη, την οποία εγκατέλειψαν λίγες μέρες πριν φθάσουν εκεί οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό το οίκημα το είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας από μεσιτικό γραφείο της περιοχής, στον ιδιοκτήτη του οποίου είχε προτείνει μάλιστα να «συνεργαστούν» και να ανοίξουν μαζί άλλο γραφείο στην περιοχή. Το νοίκιασε τον Σεπτέμβριο του 2013, δίνοντας 4.500 ευρώ για τα ενοίκια ενός χρόνου.

Έτοιμα τα πρώτα αποτελέσματα από τα εργαστήρια 

Στο μεταξύ έχουν αρχίσει και έρχονται οι «επιστροφές» αποτελεσμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τα ευρήματα των σπιτιών στη Ν. Αγχίαλο και στα Άνω Λεχώνια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν σημαντικές ταυτοποιήσεις από αυτά. Το ίδιο δρομολόγιο έχουν ακολουθήσει τα ευρήματα από την εξερεύνηση του σπιτιού του Γρηγόρη Τσιρώνη στον Ν. Κόσμο και το ίδιο θα γίνει με αυτά από το σπίτι της Αναβύσσου.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis