Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:05 | 30/12/2014

 

«Ένοικος» φυλακών Δομοκού είναι από σήμερα το πρωί, ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από τις φυλακές Διαβατών, και ουσιαστικά «έκοψε την κορδέλα» των... εγκαινίων των νέων φυλακών τύπου Γ΄.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 20 μεταγωγές στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενδέχεται να ακολουθήσουν ο φερόμενος αρχηγός της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο συγκατηγορούμενος του Νίκου Μαζιώτη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Κώστας Γουρνάς και αρκετοί βαρυποινίτες κακοποιοί, όπως ο Βασίλης Βαρελάς, ο κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε ταινίες της δεκαετίας του ΄80, που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη με τη βίαιη εγκληματική δράση του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φυλακές είναι έτοιμες δύο πτέρυγες, μικρής χωρητικότητας, όπου στην καθεμιά θα κρατούνται δύο.

Την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών εξέδωσε παραγγελία για μεταγωγή περίπου είκοσι κρατουμένων από διάφορες φυλακές της χώρας σε αυτές του Δομοκού. Σημειώνεται, ότι 200 αστυνομικοί έχουν ήδη επιλεγεί, για να στελεχώσουν την νεοσύστατη υπηρεσία εξωτερικής φύλαξης της, ενώ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε προ ημερών νέα διαταγή που προβλέπει απόσπαση 50 επιπλέον αστυνομικών και ενσωμάτωσή τους στη νέα υπηρεσία.

Επισημαίνεται, ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2014 η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι «το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, το οποίο μετατρέπεται από Β σε Γ τύπου δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει και να δεχθεί κρατουμένους, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης που έχουν άμεση σχέση με τη διαβίωση των κρατουμένων και την ασφάλεια του καταστήματος».

Σχετική με τις προθέσεις των αρχών είναι η δημοσίευση την περασμένη Τρίτη στο ΦΕΚ του εσωτερικού κανονισμού για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γ’ Τύπου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται παρεμβάσεις σε κελιά στα οποία θα μεταφερθούν βαρυποινίτες.  

Η μεταγωγή κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαρυποινιτών του κοινού ποινικού δικαίου, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε Αθήνα και Δομοκό, ενώ ο αστυνομικός συναγερμός για την εκδήλωση εμπρηστικών ή τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένει ενεργός.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis