Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:27 | 08/05/2015
Η 25χρονη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της αργά χθες το απόγευμα πέρασε τη νύχτα στην ΓΑΔΑ και από σήμερα θα «φιλοξενείται» σε ένα κελί των φυλακών.
 
Μέχρι αργά χθες το βράδυ πάντως δεν είχε αποσταλεί το σχετικό έγγραφο (φυλακιστήριο) που θα ορίζει τον τόπο μεταγωγής της .
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας πιθανός τόπος κράτησης της θα είναι οι φυλακές του Αυλώνα.
 
Η 25χρονη γυναίκα, μητέρα του κοριτσιού, που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας βίωσε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του πατέρα της ενώ η ίδια έλειπε στο εξωτερικό, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ακριβώς εξαιτίας αυτής της επιλογής της, να αφήσει το ανυπεράσπιστο παιδί στα χέρια ενός ανθρώπου που είχε δώσει πολλά δείγματα της βίαιης συμπεριφοράς του.
 
Η ίδια παρακαλούσε χθες τους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη για να κάνει τα σαράντα του παιδιού της, το τεμαχισμένο σώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.
 
Η γενικότερη συμπεριφορά όμως που επέδειξε στην υπόθεση η οποία είχε το τραγικό αυτό αποτέλεσμα και οδήγησαν στην ποινική της δίωξη για έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος ήταν για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ικανή για να την οδηγήσει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
 
Έτσι η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα που δεν αποδείχτηκε ότι είχε σχέση με το φρικτό έγκλημα του πατέρα του παιδιού και έμαθε εκ των υστέρων τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της «εξαφάνισης» του, μόλις δύο ημέρες πριν τη γιορτή της μητέρας θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα. 
 
Η απολογία της χθες διήρκεσε περἰπου τέσσερις ώρες και η 25χρονη μεταφέρθηκε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στην ΓΑΔΑ, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν επιθέσεις συγκεντρωμένων πολιτών.
 
Σκληρή κριτική σε βάρος της όμως άσκησαν και οι ίδιοι οι γονείς της οι οποίοι καταθέτοντας στις δικαστικές αρχές τόνισαν μεν πως η κόρη τους αγαπούσε το παιδί της και το πρόσεχε πλην όμως ξεκαθάρισαν πως δεν ήταν σύμφωνοι με την απόφαση της να αφήσει την Άννυ στην οικογένεια του 27χρονου πατέρα της.
 
Η ίδια από την πλευρά της και παρά τις αντίθετες μαρτυρίες, επιχειρώντας προφανώς να δικαιολογήσει την απόφαση της να αφήσει το παιδί στον πατέρα του, επέμενε ότι «ο Σάββας δεν είχε ποτέ χτυπήσει το παιδί». 
 
Επέμενε ότι η ίδια πίστευε ότι το παιδί ήταν με την μητέρα του 27χρονου κι όχι με τον ίδιο :
 
«Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε την Άννυ από την μητέρα του γιατί πούλησε το τάμπλετ της για να πάρει τσιγάρα», φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της. 
 
Στο γραπτό απολογητικό της υπόμνημα η Ντιμιτρίνα περιγράφει πώς έφερε την κόρη της στην Ελλάδα από τους γονείς της στη Βουλγαρία όπου ζούσε έως τότε, με σκοπό να την πάρει μαζί της στη Γερμανία, όπου σκόπευε να μετεγκατασταθεί.
 
Το παιδί ήρθε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, αναφέρει, με την συμφωνία πως θα μείνει με την μητέρα του πατέρα της, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.
 
Αναφέρει ακόμα, πως μιλούσε με το παιδί της κατά διαστήματα στο τηλέφωνο και πως ακουγόταν καλά. Όπως επίσης ότι όταν ζητούσε να μιλήσει στην Άννυ, αφού πια το παιδί είχε δολοφονηθεί όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο Σάββας την ενημέρωνε πως είναι καλά και μένει με την μητέρα του.
 
«Δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε η 25χρονη, που όμως, λίγο πριν τελικά επιστρέψει στην Ελλάδα, «τον άκουσα  αναστατωμένο, να λέει πως κάτι κακό του είχε συμβεί και να μου ζητά να γυρίσει πίσω. Δεν του έδωσα σημασία γιατί έλεγε ασυναρτησίες και τις απέδωσα στα ναρκωτικά".
 
Για την αντιφατική συμπεριφορά της όταν πια επέστρεψε στην Ελλάδα και διαπίστωσε ότι το παιδί της έχει εξαφανιστεί, η 25χρονη επανέλαβε ότι η δικαιολογία του Σάββα ήταν πως το παιδί το έσκασε από το σπίτι και πως «πριν πούμε τίποτα σε κανέναν έπρεπε να πάμε εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία να το πούμε στους γονείς μου».
 
«Όπως κατάλαβα εκ των υστέρων», υποστήριξε, «το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλιστεί η σιωπή του φίλου του "Νίκι", που ήταν αυτός ο οποίος οδήγησε στην αποκάλυψη του τρομερού εγκλήματος καθώς ο Σάββας του είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημά του».
 
Παραδέχτηκε βέβαια στον ανακριτή πως της είχε κάνει εντύπωση η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπιζε ο "πατέρας" του παιδιού τις έρευνες της αστυνομίας.
 
Την ίδια ψυχραιμία, είπε, επεδείκνυε ο προφυλακισμένος πλέον Σάββας και κάθε φορά που κάποιος, ακόμα και εκείνη, τον κατηγορούσε πως πούλησε το παιδί, και γι’ αυτό δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως είχε κάνει κάτι κακό στην κόρη του.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis