Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 29/12/2014

 

Πλεον μετα δεδομένα να δείχνουν πρόωρες εκλογές η σημερινή τριτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας αποκτά τυπικό χαρακτήρα.
Οι διαβουλεύσεις που υπήρξαν ολά τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα προκειμένου να βρεθούν οι 12 βουλευτές που θα δημιουργούσαν την προεδρική πλειοψηφία ώστε να εκλέγει ο Σταυρός Δημας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ...έπεσαν στο κενό.
 
Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δυναμική που θα επέτρεπε σε βουλευτές τόσο της Δημαρ όσο και των ΑΝΕΛ οι όποιοι διαφωνούν με της ηγεσιες τους να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν την υποψηφιότητα Δημα προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Ενω όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύσκολα θα ξεπεραστεί και ο αριθμός των 170 στηνβτριτη ψηφοφορία καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει μεταστροφή στην ψήφο ανεξάρτητων βουλευτών οπώς της Ν. Φούντα , του Β. Καπερναρου και του Βύρωνα Πολυδωρα που στις δυο προηγούμενες προτίμησαν το " Πάρων" ενω προεξοφλουταν οτι στην τρίτη ψηφοφορία θα επέλεγαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στ. Δημα. Και οι τρεις τους δεν έδειξαν διάθεση αλλαγης της στάσης και δείχνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν σταθεροί. Ενω στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και ο Μ. Ανδρουλάκης και ο Π. Τατσοπουλος.
 
 
Συγκαλεί υπουργικό Συμβουλίο ο Σαμαρας
 
Είναι αντιληπτό οτι πλεον οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται προ των πυλών. Η πληροφορία που κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ καο η όποια δεν διαψεύστηκε απο κυβερνητικές πηγες θέλει τον Αντώνη Σαμαρα αμέσως μετα ρο πέρας της ψηφοφορίας να συγκαλεί στις δυο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.
 
Οι ίδιες πληροφοριες θελουν τον πρωθυπουργό να ζητα τις παραιτήσεις των υπουργών του προκειμένου να διαλυθεί η βουλη και να πάμε σε εκλογές.
 
Απο την ωρα που θα θυροκοληθει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο η Βουλη διαλύεται τότε στις επόμενες 21 ημέρες τουλαχιστον θα πρέπει να έχουν στηθεί κάλπες. Οι προτεινόμενες μέχρι στιγμη ημερομηνίες είναι η 25η Ιανουάριου ή 1η Φεβρουαρίου.
 
Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis