Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 15/02/2019

Σε λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 13:30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, επιβεβαίωνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από χθες. 

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι τελικά επέλεξε να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πριν αποχωρήσει για το Μόναχο. 

Οι αλλαγές αναμένεται να είναι μικρές και αφορούν ουσιαστικά τις θέσεις που χηρεύουν λόγω αποχωρήσεων υπουργών που θα κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Προφυλακίστηκε Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Παράλληλα, αναμένεται να ορισθεί νέος υπουργός Εξωτερικών, χαρτοφυλάκιο που κρατά ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για «μικρής κλίμακας ανασχηματισμό». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επιλογές του θα είναι τέτοιες που σηματοδοτούν και το άνοιγμα στον κεντροαριστερό χώρο από τον οποίο προσδοκά να αλιεύσει ψήφους ενόψει εκλογών.

Τα ονόματα που ακούγονται

Αν και τις προηγούμενες ημέρες κορυφώθηκαν σενάρια που μιλούσαν για επιστροφή του Νίκου Κοτζιά (εν όψει και του νέου κύκλου συζητήσεων που φαίνεται πως θα ανοίξει για το Κυπριακό) ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει κατά πληροφορίες στην επιλογή να αφήσει πίσω την εποχή Κοτζιά.

Αν και η παρουσία του επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με επιστέγασμα της Συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Τσίπρας θέλει να σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο, παραδίδοντας τη σκυτάλη πιθανότατα στον νυν αναπληρωτή Γιώργο Κατρούγκαλο.

Για το ΥΠΕΞ και το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων ακούγεται έντονα το όνομα του Σωτήρη Βαλντέν, με αναφορά στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο κ.Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες θέλουν το πρωθυπουργικό επιτελείο να βρίσκεται σε επαφή με στελέχη που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ και έχουν σταθερή αναφορά στον Παπανδρεϊκό χώρο, παραμένοντας αποστασιοποιημένα από την «πολιτική στροφή» του Κινήματος, όπως ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιλογές Γεννηματά. Μένει να επιβεβαιωθεί το αν ισχύουν οι πληροφορίες που μιλούν για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, και είναι πιθανόν να μπουν στην κυβέρνηση.

Εντονα ακούγονται, πάντως, τις τελευταίες ημέρες και τα ονόματα του Νίκου Μπίστη και του Γιάννη Ραγκούση για να πληρωθεί η θέση του αναπληρωτή υπ. Εργασίας που χηρεύει, λόγω της αποχώρησης του Νάσου Ηλιόπουλου (κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων). Δεν αποκλείεται ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο να περάει απλά στον έλεγχο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου. 

Πρόσωπο το όνομα του οποίου έχει επίσης συζητηθεί είναι αυτό του Λευτέρη Παπαγιαννάκη (γιός του Μιχάλη Παπαγιαννάκη) αντιδήμαρχου Αθηναίων, για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον οποίο είχε προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων η ΔΗΜΑΡ.

Στη Θεσσαλονίκη όλα δείχνουν ότι τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα διεκδικήσει το Δήμο θα αναλάβει νυν Βορειοελλαδίτης βουλευτής. Εντονα ακούγεται το όνομα του Κώστα Ζουράρι. Ηδη από την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ακουγόταν το όνομά του καθώς ήταν ένας εκ των προθύμων. 

Στα οικονομικά υπουργεία θεωρείται έως και απίθανο να υπάρξουν αλλαγές. 

iefimerida.gr 

Δείτε εδώ νεότερη ενημέρωση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis