Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 09/03/2018

Παρακολουθήσεις καταλήψεων αντιεξουσιαστών με οχήματα, αποστολή βιντεοληπτικού υλικού και συμβουλές να «αδειάσουν» τα σπίτια τους από αποδεικτικό υλικό συμπεριλαμβάνονται στους διαλόγους των μελών της COMBAT 18, όπως προκύπτει από το μέρος της δικογραφίας που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Στις 30 Δεκεμβρίου ένα από τα βασικά μέλη της οργάνωσης ενημερώνει τηλεφωνικά τον δικηγόρο πως πήγε δύο μέρες νωρίτερα μαζί με άλλα άτομα σε μία κατάληψη στο Αιγάλεω, όπου -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- «έγιναν ιστορία». Στην ίδια συνομιλία το ένα μέλος ενημερώνει πως απέστειλε υλικό με το περιστατικό.

Από ακόμη μία συνομιλία των νεοναζιστών, στις 11 Ιανουαρίου του 2018, προκύπτει ο φόβος των μελών της οργάνωσης, μετά τις συλλήψεις που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία των μελών της ΑΠΕΛΛΑ – επίσης ακροδεξιάς οργάνωσης- που κατηγορήθηκαν πως είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα».

[custom:google-ads]

Στο Διαδίκτυο

Οι δράστες με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, απειλούσαν το ελληνικό κράτος πως αν δεν δώσει «μαχητική απάντηση» θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 26 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε σε ένα από τα μπλογκ των εθνικιστών ένα άρθρο με τίτλο «Αυτόνομες Ελληνικές Ζώνες: Η εκτίμησή μας για τους Τούρκους».

Οι συντάκτες του κειμένου ανέφεραν πως «συναγωνιστές» τους παρέδωσαν στην… εθνικιστική φωτιά την τουρκική σημαία, τονίζοντας πως «αν το κράτος δεν δώσει μία μαχητική απάντηση στους Τούρκους εισβολείς, τότε δεν θα μείνει καμία τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα», καθώς επίσης και ότι «μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα όπως αυτό που συνέβη με το ελληνικό πλοίο έξω από τα Ιμια». Σε φωτογραφία μάλιστα που δημοσιοποιούσαν απεικονίζονταν δύο άτομα που κρατούσαν μία φλεγόμενη σημαία, κόκκινου χρώματος, και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κουκούλα full face.

Ο δικηγόρος

Σε ακόμη ένα σημείο της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως βάσει των συνομιλιών δύο μελών της οργάνωσης στις 20 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος ο οποίος έχει συλληφθεί για την υπόθεση είχε εμπλοκή με πολιτικά κόμματα και πως «τον έβαλαν άλλοι. Ο… ανέφερε πως ο…. (δικηγόρος) δεν κάνει για πολιτικά κόμματα αλλά στηρίζει μόνο επειδή του το είχε πει ο…., διαφορετικά θα το είχε παρατήσει». Ακριβώς μετά από αυτή την αναφορά στον δικηγόρο τα μέλη της οργάνωσης προετοιμάζονταν για μία επίθεση στα Πατήσια. Στις συνομιλίες ήταν ολοφάνεροι οι φόβοι του ενός από τα μέλη. «Ο…. ανέφερε πως είτε είναι εύκολο είτε δύσκολο πρέπει να το κάνει σήμερα γιατί το είχε ακυρώσει στον “άλλον” πολλές φορές και δεν γίνεται να το ακυρώσουν ξανά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.».
Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκπροσωπούσε νομικά και ένα από τα μέλη της ΑΠΕΛΛΑ.

Παρακολουθήσεις

Τους δράστες που έκαναν την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «ΣΙΝΙΑΛΟ» στο Αιγάλεω παρακολουθούσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχαν πληροφορηθεί πως επρόκειτο να χτυπήσουν τα ξημερώματα της 13ης του Δεκέμβρη του 2017. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα και κατάφεραν να το ταυτοποιήσουν. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν τα σπίτια τους. Οι δράστες πριν από την επίθεση έκαναν στάση για φαγητό και γύρισαν πίσω στην κατάληψη. Οι αστυνομικοί που τους είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση κατάφεραν να τους αναγνωρίσουν και τελικά να τους προσαγάγουν στις 6 Μαρτίου, βάσει των διευθύνσεων που είχαν εντοπίσει μετά την παρακολούθηση της επίθεση στο «ΣΙΝΙΑΛΟ».

Τα ευρήματα

Νεοναζιστικές σημαίες, κάλυκες, πλήθος από γκαζάκια και ξίφη είναι ορισμένα από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των ακροδεξιών νεοναζιστών μελών της Combat 18, που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως διαφαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., πως οι δράστες ήταν πλήρως εξοπλισμένοι για επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια και μετανάστες. Σημειωτέον δε ότι στο σπίτι ενός από τους φερόμενους ως αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης στο Μενίδι εντοπίστηκαν 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, χωρίς ο κατηγορούμενος να έχει… γεωργικές εκτάσεις για να μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis