Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 10/06/2019

Ένα …καρφί που σφηνώθηκε στο ούλο της κόρης του, ήταν η αιτία που οδήγησε μία υπόθεση μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Το καρφί βρέθηκε μέσα σε πιτάκι, σε συσκευασία 12 τεμαχίων και είχε αγοραστεί από σούπερ μάρκετ της Αττικής. Όταν η μικρή δάγκωσε το πιτάκι, το στόμα της άρχισε να τρέχει αίμα, αφού μάτωσαν τα ούλα της, με τον πατέρα και αγοραστή της συσκευασίας να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί…

[custom:google-ads]

Αμέσως, μετέφεραν την μικρή στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε καρφωθεί στο πάνω μέρος του στόματος της κοπέλας  ένα καρφί 6 χιλιοστών , με διάμετρο κεφαλής 2 χιλιοστών

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου στο εδώλιο κάθησαν οι αγορανομικά υπεύθυνοι της εταιρίας που κατασκεύαζε τα πιτάκια. Κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή, με τους δικαστές να κρίνουν ότι παραβιάστηκε η διάταξη νόμου σύμφωνα με την οποία «όποιος παράγει, διακινεί ή διαθέτει τρόφιμα μη ασφαλή ή επιβλαβή για την υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών».

Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού ένας εκ των δυο κατηγορουμένων έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.

Και πράγματι οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να αναιρεθεί, γιατί το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης δεν είχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία, καθώς δεν διευκρινίζεται εάν οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν από αμέλεια ή από δόλο.

Πηγή:  ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεροβασίλη: "Στην Αστυνομία θα αποδοθούν περίπου 1700 αυτοκίνητα και πολλά άλλα, μέχρι τον Οκτώβριο"

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis