Στον ανακριτή ο εκτιμητής κλοπιμαίων που έβαζε «χέρι» σε κοσμήματα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Στον ανακριτή ο εκτιμητής κλοπιμαίων που έβαζε «χέρι» σε κοσμήματα

Στον ανακριτή παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο 63χρονος εκτιμητής κοσμημάτων, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενος για απάτες και υφαιρέσεις κατασχεμένων κοσμημάτων.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ' εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση - υφαίρεση κατασχεθέντων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος, με την ιδιότητα του εκτιμητή τιμαλφών, είχε παραλάβει από την αστυνομία κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους.

Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα.

Επίσης, ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο γραφείο - εργαστήριό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κοσμήματα, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

ΔΚ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια