Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:05 | 05/03/2015

Και νέα εμφάνιση στα δικαστήρια σήμερα για τον προφυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη. Μετάγεται από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ευελπἰδων προκειμένου να απολογηθεί, μετά από προθεσμία που είχε πάρει από τον ανακριτή, για την υπόθεση του βίντεο με συνομιλία του με τον πρώην Γενικό Γραμματέα  της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο

Και γι αυτήν την υπόθεση ο Ηλίας Κασιδιάρης αντιμετωπίζει κατηγορία  σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Η βιντεοσκόπηση της επίμαχης συνομιλίας είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2013 στο γραφείο του τότε Γ.Γ. της κυβέρνησης στη Βουλή και αφορούσε τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού από τον κ. Κασιδιάρη στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κου Μπαλτάκου.

Απ΄ την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει δηλώσει : «Αποκάλυψα το κύκλωμα του Σαμαρά. Είπα την αλήθεια και τώρα πληρώνω το τίμημα. Γιατί, αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Μπαλτάκου, στέλνουν εμένα σε ανακρίσεις και φυλακές. Αλλά δεν αλλάζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα. Είναι τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας».

Ο κος Μπαλτάκος που έχει ήδη καταθέσει στον ανακριτή υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως ο βουλευτής κατέγραφε την συνομιλία που είχαν.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis