Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 28/09/2015

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα για απολογία ο Γιώργος Πετρακάκος, στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη. Ο Γιώργος Πετρακάκος και  τρείς συγκατηγορούμενοι του ,ανάμεσα στους οποίους είναι και η σύντροφος του, αντιμετωπίζουν, κατά περίστασηκατηγορίες  σε βαθμό κακουργήματος για τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη οπλοκατοχή .

Ο Σπ.Φυτράκης, συνήγορος της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε: "Απ' ότι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Από τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα.

Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά."

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων όπως πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.  

 Τι υποστηρίζει ο Πετρακάκος

Ο Πετρακάκος ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει δύο ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ είχε και σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα ,είπε στους αστυνομικούς, ότι το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταλείψει την παρανομία καθώς είχε αποφασίσει  να ζήσει σαν αγρότης στο Βόλο μαζί με τη σύντροφο του και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς: «Τα έχω σταματήσει όλα μετά τη ληστεία στο Δίστομο, για να ζήσω σαν αγρότης, ήσυχα με την οικογένεια μου στο Βόλο. Η σύντροφος μου δεν ήξερε για τα όπλα στο σπίτι, την γνώρισα το 2006 μετά την αποφυλάκιση μου. Με τον Νίκο Μαζιώτη γνωριστήκαμε στη φυλακή».

Ο Πετρακάκος, όλο αυτό το διάστημα που ήταν καταζητούμενος φέρεται να εμφανιζόταν ως επενδυτής στο Βόλο, χρησιμοποιώντας ψεύτικο επίθετο. Απ΄ την πλευρά της η 36χρονη σύντροφος του , υποστήριξε στους αστυνομικούς πώς δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενος ο Πετρακάκος. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πάντως εξετάζουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής της σε δύο ληστείες της συμμορίας του Διστόμου, καθώς και σε άλλες  ενέργειες.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis