Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 28/08/2018

Συνάντηση με τον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο είχαν χθες ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ύστερα από σχετικό αίτημά μας.

Στον κ. Αρχηγό υποβάλαμε Υπόμνημα αιτημάτων, όπως έχει αυτό διαμορφωθεί από τις εργασίες των τελευταίων συνεδρίων μας αλλά και τις θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν εν συνεχεία από Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.

Από τον κ. Αρχηγό ζητήσαμε ειδικότερα τη θέση του για το θέμα της παράλληλης επετηρίδας και της αύξησης των ορίων ηλικίας παραμονής των Αξιωματικών, το ζήτημα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων και των Αξιωματικών του Ν.3686/2008, όπως επίσης και της κατάργησης του άρθρου 15 του Π.Δ. 6/2018, που αφορά τα έτη προαγωγής των Αξιωματικων, και του άρθρου 26 του Π.Δ. 6/2018 για τις μεταθέσεις των Α/Υ’.

Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε να μας απαντήσει αφού μελετήσει το Υπόμνημά μας, το προσεχές διάστημα, καθώς πρόθεσή του είναι η καθιέρωση τακτικής επικοινωνίας με τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα. Παράλληλα, μας ανέπτυξε τις προτεραιότητες της θητείας του, δίνοντας έμφαση όπως τόνισε, στην ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών ώστε να αυξηθεί η «ορατότητα» της αστυνομίας και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μέσω και της καθημερινής εποπτείας των υφισταμένων από τους προϊσταμένους Αξιωματικών όλων των αστυνομικών υπηρεσιών. Μας ανέπτυξε επίσης τα σχέδιά του για την αποκέντρωση των επιχειρησιακών δράσεων της αστυνομίας ώστε κάθε αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας να έχει την ουσιαστική εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη της διοίκησης στην περιοχή ευθύνης του.

Τόνισε, τέλος, ότι τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού, όσον αφορά, το ωράριο εργασίας, τις ημερήσιες αναπαύσεις, τις άδειες κλπ, πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Από την πλευρά μας τονίσαμε στον κ. Αρχηγό ότι η Ομοσπονδία, όπως επισημάναμε και στην συγχαρητήρια επιστολή μας με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, θα σταθεί αρωγός σε κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια της Ηγεσίας που θα στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να υπάρξουν εμπράκτως θετικά αποτελέσματα προς το συμφέρον του Σώματος.

 

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis