Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:52 | 07/04/2017

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, πραγματοποίησε απογευματινές ώρες της Τρίτης 4 Απριλίου 2017, συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, με αφορμή την δεινή υπηρεσιακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δύναμη του Αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, τέθηκαν σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων το μείζον θέμα της διάθεσης του 80% περίπου της παρούσας δύναμης σε στόχους (οικίες-γραφεία πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων), στατικές φυλάξεις (σταθμοί ΗΣΑΠ–ΜΕΤΡΟ, Χ.Υ.Τ.Α., φρούρηση Α.Μ.Α., καύσιμα), ενίσχυση Διεύθυνσης Μεταγωγών- Δικαστηρίων Αττικής, Hot Spot, νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, από τα 953 άτομα παρούσας δύναμης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Β/Α.Α.) για εκτέλεση μάχιμης υπηρεσίας, τα 874 άτομα διατίθενται μόνο για τις ανωτέρω υπηρεσίες.

Από τα 482 άτομα παρούσας δύναμης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής (Υ.Α.Β/Α.Α.) για εκτέλεση μάχιμης υπηρεσίας, τα 365 άτομα διατίθενται μόνο για τις ανωτέρω υπηρεσίες.

Επίσης καθημερινά για τον ίδιο σκοπό διατίθενται 30 άτομα από την Δ/νση Τροχαίας Αττικής και τρείς (3) ομάδες ΔΙ.ΑΣ. (12 άτομα) για στατική φύλαξη σταθμών ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, τις διπλές και τριπλές νυχτερινές βάρδιες, την έλλειψη σκοπού αστυνομικού καταστήματος ακόμα και κατά την νύχτα, να διατίθενται Δόκιμοι Αστυφύλακες σε μέτρα τάξης, την μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας παραβιάζοντας καθημερινά τα σχετικά Π.Δ.. Ενόψει των αδειών του Πάσχα το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες (ειδικά τα Τμήματα Ασφαλείας) όχι μόνο να υπολειτουργούν αλλά ακόμα και να παραμένουν κλειστές κάποιες ώρες της ημέρας μη μπορώντας να εξυπηρετούν τους πολίτες.  

Από πλευράς του, ο κ. Γενικός, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, και μη μπορώντας να αμφισβητήσει την αποτύπωση της κατάστασης, όπως αυτή του επιδόθηκε από μέρους μας, περιορίστηκε στο να αναγνωρίσει την σοβαρότητα αυτής, χωρίς όμως να προτείνει πιθανές λύσεις και τρόπους εξορθολογισμού των δυνάμεων.

Η Ένωσή μας από πλευρά της, τονίζει ότι ύστερα από το αδιέξοδο για την μη εύρεση άμεσων λύσεων εξοικονόμησης δυνάμεων θα εφαρμόσει κάθε πρόσφορο μέσο, ένδικο ή μη, για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Αστυνομικών, με δράσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε στο μέλλον. Η υπομονή και το φιλότιμο των Συναδέρφων μας εξαντλήθηκε. 

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis