Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για τα «φακελάκια» των διερμηνέων στην Υπηρεσία Ασύλου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ 4.000 ΕΥΡΩ
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για τα «φακελάκια» των διερμηνέων στην Υπηρεσία Ασύλου

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η Υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες ότι επίσημοι διερμηνείς ζητούν χρήματα από τους αιτούντες άσυλο.

Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως μέσα από ρεπορτάζ του Alpha, σύμφωνα με το οποίο στην υπηρεσία Ασύλου έχει στηθεί «παραμάγαζο» από διερμηνείς. Οι πρόσφυγες που έκαναν τις καταγγελίες ανέφεραν πως οι διερμηνείς τους ζητούν 3.000 έως 4.000 ευρώ!

Και δεν είναι μόνο πως τους ζητούν λεφτά για να μεσολαβήσουν για τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, τους ζητούν και χρήματα, λιγότερα, για να μεσολαβήσουν σε διακινητές! Εκεί η «ταρίφα» πέφτει στα 500 ευρώ!

Ένας από τους καταγγέλλοντες που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό είπε πως οι διερμηνείς αυτοί βρίσκονται στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον Alpha, είναι ενήμερο για τις καταγγελίες.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Ασύλου προσφεύγει στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες πως επίσημοι διερμηνείς ζητούν λεφτά από τους αιτούντες άσυλο.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου επισημαίνει ότι διαβιβάζει το ρεπορτάζ στον εισαγγελέα «σύμφωνα με την πάγια πρακτική της, έτσι ώστε να διερευνηθούν αρμοδίως οι σχετικές καταγγελίες».

Διαβάστε περισσότερα στο eleftherostypos.gr