Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 07/11/2015

Ο εισαγγελέας δεν έχει μελετήσει ακόμα τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του νεαρού ενώ στο πλευρό του βρίσκονται ακόμα τουλάχιστον είκοσι άτομα, φίλοι του, που βρέθηκαν μαζί του συλλαλητήριο, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Τόσο οι φίλοι του όσο και ο ίδιος υποστηρίζουν ότι το μόνο που έκανε ο 24χρονος ήταν να προσπαθήσει να προστατεύσει τον Γ. Κουμουτσάκο μπαίνοντας μπροστά ως ασπίδα και φυλάσσοντάς του το κεφάλι όταν είδε ότι κάποια άτομα του επιτίθεντο.

Οι δικηγόροι του έλεγαν ότι οι δράστες δεν γνώριζαν καν ότι ο άνθρωπος που χτυπούσαν ήταν βουλευτής, αλλά είδαν έναν άνθρωπο να προπηλακίζεται. Τότε ήταν που -όπως ισχυρίζονται- ο συλληφθείς 24χρονος προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Πρόσθεσαν ότι χθες το μεσημέρι πήρε το μετρό και πήγε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει και στη συνέχεια μαζί με τους αστυνομικούς πήγαν στο σπίτι του για κατ' οίκον έρευνα χωρίς να βρεθεί κάτι.

"Τον είχα πιάσει αγκαζέ και τον πήγαινα προς την ομάδα των ΜΑΤ έτσι ώστε να χρησιμοποιηθώ εγώ ως ασπίδα για να μην φάει οτιδήποτε ο κύριος. Καθώς τον πήγαινα προς τα ΜΑΤ είχα δει ήδη ότι ήταν 10-15 άτομα των ΜΑΤ ευελπιστώντας ότι ή θα έρθουν προς τα πάνω μου ή θα καταφέρω εγώ να πάω προς τα εκεί και να δημιουργήσω μια ασπίδα δέκα ατόμων γύρω από τον κ. Κουμουτσάκο. Από ο,τι είδα και στα βίντεο, αυτό επετεύχθη αλλά είχαν πέσει ήδη οι πρώτες", είπε o ίδιος πριν συλληφθεί.
 
Ο πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου πήγε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ υπερασπιζόμενος τον 24χρονο: "Ερχόμαστε να βοηθήσουμε να βρεθούν οι άνθρωποι αν είναι από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Δεν βρίσκουμε τίποτα. Είναι ανίκανοι να τους βρούνε και ερχόμαστε σήμερα μας παίρνουν μια συμπληρωματική κατάθεση το εάν γνωρίζουν εάν το παιδί είναι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, τους το δηλώνουμε ναι, παίρνω το παιδί το ίδιο τηλέφωνο και του λέω θέλω να πας μέχρι τη ΓΑΔΑ γιατί θέλω να βοηθήσουμε να βρεθούν οι δράστες και έρχονται εδώ και τον συλλαμβάνουν. Χρησιμοποιήσαν εμένα για να έρθουν εδώ να συλλάβουν το παιδί".

Στη δικογραφία οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει όλα τα βίντεο, με δυο σημεία όπως τονίζουν να προκαλούν ερωτηματικά. Ο 24χρονος φαίνεται στην αρχή του επεισοδίου να παίρνει τον κ. Κουμουτσάκο μόνος του, να τον κρατάει από τον λαιμό και να ακούγεται ένα από τα άτομα με το βαρύ ποινικό μητρώο που αναζητείται να του φωνάζει "πάρτον, πάρτον", σε μια ξεκάθαρη προτροπή να τον απομακρύνει από τον πολύ κόσμο. Μετά φαίνεται μια κίνηση συγκαταβατική του 24χρονου που οδηγεί στην απομάκρυνση του βουλευτή, συνεχίζουν οι αστυνομικές πηγές. Ο Γ. Κουμουτσάκος ρωτήθηκε για το εάν τον γνωρίζει και απάντησε αρνητικά.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας κατά της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για βαρύτατες ευθύνες των αστυνομικών που δεν επενέβησαν, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Ν. Τόσκας έχει διαταχθεί ΕΔΕ για αδράνεια των οργάνων της τάξης.

 

 

Δείτε τι λέει στην κάμερα του newsit.gr ένας φίλος του 24χρονου:

 

 

πηγή βίντεο: newsit.gr: 

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis