Στον εισαγγελέα σήμερα Καμμένος - Χαϊκάλης για τις καταγγελίες χρηματισμού

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Στον εισαγγελέα σήμερα Καμμένος - Χαϊκάλης για τις καταγγελίες χρηματισμού

 

Συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο δίνουν σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος αλλά και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης.
 
Η κλήτευσή τους σε συμπληρωματική κατάθεση έγινε μετά την νέα τροπή που πήρε η υπόθεση με τους ισχυρισμούς που προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις στον κ. Παναγιωτόπουλο με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή (κακούργημα).
 
Πρόκειται για το πρόσωπο που ο Παύλος Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ότι τον προσέγγισε για να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει θετικά στην διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Ο βουλευτής έχει υποστηρίξει ότι ο Γ. Αποστολόπουλος - με τον οποίο μάλιστα διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις - του πρότεινε να του καταβάλλει 700 χιλιάδες ευρώ μετρητά, να διευθετήσει στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει αλλά και να του εξασφαλίσει επαγγελματικές συνεργασίες με υψηλές αποδοχές. Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης είχε προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές και οπτικοακουστικό υλικό με τις συζητήσεις που είχε με τον Γ. Αποστολόπουλο.
 
Αντίθετα, με τους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ διαφορετική ήταν η εκδοχή που έδωσε στον εισαγγελέα χθες, Σάββατο, ο Γ. Αποστολόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι εκείνος είναι το θύμα της υπόθεσης και ότι ο Π. Χαϊκάλης ήταν εκείνος  που τον προσέγγισε λέγοντας του: «Αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 
Μάλιστα, ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο πως διαθέτει και εκείνος οπτικοαστικό υλικό που αποδεικνύει όλα όσα ισχυρίζεται, καθώς κατέγραφε τον Π. Χαϊκάλη! Δηλαδή, σε αυτές τις συναντήσεις των δυο αντρών ο ένας κατέγραφε τον άλλον!
 
Στόχος της καταγραφής ήταν – όπως φέρεται να είπε ο Γ. Αποστολόπουλος – να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος των ΑΝΕΛ του οποίου υπήρξε και ο ίδιος στέλεχος. 
 
Επιπλέον, φέρεται να κατάθεσε στον εισαγγελέα πως ήταν ένα βήμα πριν προσέλθει και εκείνος στο εισαγγελικό γραφείο και προχωρήσει στις καταγγελίες.
 
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γ. Αποστολόπουλος δεν προσκόμισε χθες στον εισαγγελέα το δικό του υλικό, το οποίο επίσης αποτελεί προϊόν υποκλοπής όπως και αυτό του Π. Χαϊκάλη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως αποδεικτικό στοιχείο.
 
Χθες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης τηρήθηκε «απόλυτη μυστικότητα» ενώ μεταξύ άλλων είχε δοθεί εντολή στις αστυνομικές αρχές «για την ανακάλυψη της ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας». 
 
defencenet.gr