Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:04 | 16/01/2015

 

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που ερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας απολογούνται σήμερα οι δυο φερόμενοι ως συνεργάτες του Χ. Ξηρού.

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη οπλοφορία και υπόθαλψη εγκληματία θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν, στις απολογίες τους, τα βαρύτατα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι.

Ο 37χρονος από την Αλβανία που εμφανίζεται ως το πρόσωπο που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου, φέρεται να αποδέχεται μόνο ότι διέπραξε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση τόσο με την τρομοκρατία όσο και το κοινό ποινικό έγκλημα. Αυτό που ισχυρίζεται είναι πως γνώρισε τον Χ. Ξηρό μέσα στη φυλακή, έκαναν παρέα και εκείνος τον είχε βοηθήσει να κάνει αιτήσεις για να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ καθώς είναι τοξικομανής.

Όπως ισχυρίζεται ο 37χρονος, όταν ο Ξηρός απέδρασε του τηλεφώνησε και απλώς του ζήτησε να νοικιάσει το σπίτι για να μείνει.

Οι πληροφορίες θέλουν τον δεύτερο κατηγορούμενο, απότακτο της αστυνομίας, όχι μόνο να αρνείται τις κατηγορίες αλλά και να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τον Χ. Ξηρό. Ο κατηγορούμενος, για να στηρίξει τον ισχυρισμό του φέρεται να λέει πως οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού τον Δεκέμβρη του 2013 και κρατήθηκε στην ΣΤ' πτέρυγα όταν ο Ξηρός βρισκόταν στην Α΄. Μάλιστα, ο Ξηρός δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά την άδεια που πήρε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε δεν είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει.

Όσο για την εμπλοκή του; Την αποδίδει στο γεγονός ότι δούλευε στα χωράφια του ο συγκατηγορούμενος του.

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis