Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:24 | 16/01/2015

 

Κάποιες φορές κάποια βίντεο αξίζει να τα βλέπουμε πολλές φορές. Αυτο ειναι ένα απο αυτα. Δεν υπάρχουν λέξεις για το 5λεπτο βίντεο του F-14. 
Το F-14 έγινε γνωστό σε πολλούς απο την ταινία του Τομ Κρούζ "Top Gun". Ειναι πραγματικάενα θαυμάσιο αεροσκάφος αγαπημένο μεταξυ τους λάτρεις της αεροπορίας. 

Είναι ενα υπερηχητικό, δικινητήριο, διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος με οπισθοκλινείς πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας. Το Grumman F-14 Tomcat σχεδιάστηκε ως μαχητικό και για μεγάλη εμβέλειας ναυτική αναχαίτιση. 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το F-14 διαθέτει διθέσιο πιλοτήριο με θόλο σε σχήμα φούσκας που παρέχει ολόπλευρη ορατότητα. Οι οπισθοκλινείς πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας που ταλαντεύονται αυτόματα κατά τη διάρκεια της πτήσης σε υψηλές ταχύτητες τομής, μαζεύονται πίσω ενώ για χαμηλότερη ταχύτητα πτήσης ανοίγουν προς τα εμπρός. 

Με το εσωτερικό 20 χιλιοστών M61 Vulcan Gatling κανόνι του, μπορεί να μεταφέρει αντιαεροπορικούς πυραύλους AIM-54 Phoenix, AIM-7 Sparrow και AIM-9 Sidewinder. Οι δίδυμες μηχανές στεγάζονται σε ατρακτίδια και απέχουν μεταξύ τους κατά 0,30 έως 0,91 m. Η επίπεδη επιφάνεια της ατράκτου μεταξύ των ατρακτιδίων περιέχει τα καύσιμα και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Το κάτω μέρος χρησιμοποιείται για να μεταφέρει το συμπλήρωμα του F-14 για τους πυραύλους Phoenix ή Sparrow, ή ανάμικτες βόμβες. Από μόνη της, η άτρακτος παρέχει περίπου 40 έως 60 τοις εκατό της αεροδυναμικής επιφάνειας ανύψωσης του F-14 ανάλογα με την θέση των πτερυγίων

Δειτε το εντυπωσιακό βίντεο!



Το F-14 αποσύρθηκε από τον ενεργό στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου του 2006. 

Πηγή - Βικιπαίδεια/Youtube
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis