Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:59 | 25/06/2015

"Η ισχύς εν τη ενώση" λέγαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας και αν μη τι άλλο στον συνδικαλισμό οι λύσεις προωθούνται μέσω της συμμετοχής και της σύμπραξης. Σε αυτά τα πλαίσια συναντήθηκαν οι τρεις Ομοσπονδίες του Πυροσβεστικού Σώματος για να λύσουν τρέχοντα θέματα του κλάδου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Κοινή συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της Π.Ε.Ε.Π.Σ την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015. Την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Σταθόπουλος, την Ε.Α.Π.Σ. ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σταμούλης ενώ από πλευράς Π.Ε.Ε.Π.Σ. συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΔΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ Μάκη Τσιουγκρή.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σκοπό είχε την εξέταση της πορείας του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των υφιστάμενων προβλημάτων του εθελοντικού πυροσβεστικού προσωπικού καθώς και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων τόσο για την επίλυση τους όσο για και την ικανοποίηση των λοιπών αιτημάτων του εθελοντικού κλάδου.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η καθυστέρηση επίλυσης των προβλημάτων του εθελοντικού κλάδου δεν συμβάλει στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ ενώ η πλήρη αξιοποίησης τους θα μπορούσε να συμβάλει στην σημαντική μείωση του ήδη βεβαρημένου εργασιακού βίου του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά:

1) Στις εσωτερικές αγκυλώσεις στο Π.Σ., οι οποίες εμποδίζουν την απρόσκοπτη ανάπτυξη του θεσμού, μειώνουν την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων Εθελοντών και λειτουργούν ανασταλτικά είτε στην παραμονή αυτών εντός Π.Σ., είτε στην προσέλευση συμπολιτών μας να ενταχθούν στον Εθελοντικό κλάδο της πνυροσβεστικής οικογένειας.

2) Στην αναγκαιότητα να δοθούν άμεσα στο εθελοντικό προσωπικό οι προβλεπόμενες στολές και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), όπως ρητά το ορίζει ο Ν. 4029/2011.

3) Στην επιχειρησιακή – διοικητική ενίσχυση των υφιστάμενων εθελοντικών Πυροσβεστικών υπηρεσιών με τοποθέτηση και μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας, διότι ως μοντέλο παρέχει μέγιστο όφελος και για της τοπικές κοινωνίας και για το ίδιο το Π.Σ., το οποίο θα μπορέσει σχεδόν ανέξοδα να επεκτείνει δραστικά την επιχειρησιακή του εμβέλεια.

4) Στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμπόρευσης για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αποφασίστηκε να ζητηθεί από κοινού συνάντηση με την ανώτατη πολιτειακή αρχή της πατρίδας μας.

Ιδιαίτερα από την πλευρά των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και Ε.Α.Π.Σ. επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της προσφοράς των Εθελοντών Πυροσβεστών, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο του ενεργού πολίτη, το σημαντικό της συνεισφοράς τους στο πυροσβεστικό έργο και στην προσπάθεια για την αποτελεσματική παροχή πολιτικής προστασίας.

Πέρα από αυτά εξάρθηκε η συνεισφορά του συνδικαλιστικού οργάνου των Εθελοντών Πυροσβεστών στις αγωνιστικές δράσεις των επαγγελματιών συναδέλφων τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την κοινή θέληση όλων για την εξέλιξη του Π.Σ. σε ένα σύγχρονο οργανισμό, που να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της σύγχρονης επικινδυνότητας που στοχεύει καθημερινά την ομαλή ροή της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Οι Πρόεδροι

Για την ΠΟΕΥΠΣ Δημήτρης Σταθόπουλος

Για την ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης

Για την ΠΕΕΠΣ Μάκης Τσουγκρής

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis