Στο Βοτανικό οι πρόσφυγες από το Πεδίο του Άρεως – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
Στο Βοτανικό οι πρόσφυγες από το Πεδίο του Άρεως – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο χώρος στον Βοτανικό που επελέγη από την κυβέρνηση για την μετεγκατάσταση των προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως.

Από το πρωί της Τρίτης μπουλντόζες βρίσκονται στο σημείο ενώ εργάτες προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή σε κατοικήσιμη ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες ενώ τις προσεχείς ημέρες ο Ελληνικός Στρατός θα στήσει μεγάλες σκηνές των 100 ατόμων μέσα στο οικόπεδο για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

Πρόκειται για ένα τμήμα οικοπέδου περίπου 40 στρεμμάτων όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 89, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το οικόπεδο, μάλιστα, βρίσκεται στα σχέδια της αποκαλούμενης διπλής ανάπλασης στον ευρύτερο χώρο του Βοτανικού.

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, είναι οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μετατρέψει σε υπαίθριο καταυλισμό το Πεδίον του Άρεως να έχουν μετακινηθεί έως την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο χώρος που επελέγη «είναι σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές».

Πάντως από το δήμο της Αθήνας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού θεωρούν πως παρ’ όλες τις δεσμεύσεις των υπευθύνων η λύση δεν θα είναι προσωρινή και φοβούνται ότι θα ισχύσει η λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Σε ανάρτησή του στο Twitter τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι οι τρεις όροι που έθεσε ο Δήμος για να δώσει τη συγκατάθεσή του ήταν: 1) να είναι προσωρινό  2) να υπάρχει αστυνομική φύλαξη 3) να τηρηθούν προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

http://www.koolnews.gr/